Glennis Grace Beeld © ANP

Glennis Grace weer op vrije voeten na geweldincident in Jumbo

15 februari 2022 20:18

Glennis Grace (43) en haar zoon zijn vrijgelaten nadat ze zaterdag werden opgepakt wegens een geweldincident in een Jumbo supermarkt in Amsterdam. De zangeres zou zijn betrokken bij mishandeling en bedreiging van het supermarktpersoneel en heeft drie nachten vastgezeten, vermoedelijk in hetzelfde cellencomplex als Lil Kleine. Glennis liep vanavond zonder iets te zeggen het politiebureau uit en stapte direct een auto in. 

Glennis liep vanavond zonder iets te zeggen het politiebureau uit en stapte direct een auto in. De politie laat weten dat het voor het onderzoek niet nodig is dat zij en haar zoon nog langer vastzitten. De twee worden mishandeling en openlijke geweldpleging in vereniging met voorbedachte rade ten laste gelegd. Er zijn op de bewuste avond zeven personen de Jumbo in gegaan, waarvan er drie zijn aangehouden. Volgens de politie was er sprake van zwaar geweld. Glennis en haar zoon hebben een gedragsaanwijzing gekregen van de Officier van Justitie. Zo mogen ze niet bij of in de buurt komen van de supermarkt en geen contact leggen met de medewerkers. Ze blijven verdacht en het dossier gaat naar het openbaar ministerie. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Glennis Grace en zoon opgepakt na bedreigen Jumbo-medewerkers

Zaterdag ontstond er een ruzie tussen Glennis Grace en medewerkers van de Jumbo in de Westerstraat te Amsterdam. De 15-jarige zoon van de zangeres was eerder die dag aangesproken door medewerkers van de supermarkt, omdat hij een elektrische sigaret opstak in de winkel.

De advocaat van Glennis, Keren Canatan, verklaarde zondag dat haar zoon met verwondingen in zijn gelaat en handen thuiskwam en aangaf te zijn mishandeld door meerdere supermarktmedewerkers. Reden genoeg voor Glennis om verhaal te halen bij de supermarkt. "Cliënte is naar de supermarkt gegaan om deze medewerkers daar op aan te spreken. Zij werd daarbij uitgelachen, waarna zij een medewerker zou hebben geduwd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Glennis Grace bevestigt aanhouding in de Jumbo

Daarna zou het al snel uit de hand zijn gelopen. Glennis zou de supermarktmedewerker hebben geschopt en geslagen, maar in deze beschuldigingen herkent zij zich niet. Haar advocaat: "Bij een vechtpartij die gelijktijdig of aansluitend in de supermarkt plaatsvond heeft zij geprobeerd mensen tegen te houden. Zij heeft daarbij in elk geval zelf geen geweld gebruikt."

Rond 21.00 uur stelden de supermarktmedewerkers de politie op de hoogte middels het overval-alarm in de winkel.

Aran Bade: 'Glennis Grace en zoon zitten waarschijnlijk nog vast'

03:49

De politie liet zondag aan RTL Boulevard weten dat er drie verdachten zijn aangehouden voor vernieling, bedreiging en mishandeling van personeel. Deze drie verdachten - een vrouw van 43 jaar, een jongen van 15 jaar en een man van 27 jaar - zijn Glennis Grace, haar zoon Anthony en een nog onbekende man. Het is wel duidelijk dat het hier niet om Glennis' ex-vriend en gitarist Lévy Simon gaat.

Ayse Cimen, de advocate van de 15-jarige zoon van Glennis, laat weten dat hij van plan is om aangifte te doen van mishandeling. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!