Jaimie Vaes en Lil Kleine Beeld © ANP

Gelekte camerabeelden vermeende mishandeling door Lil Kleine zijn van eigen huis

14 februari 2022 16:13

De gelekte camerabeelden waarop Lil Kleine (27) een vrouw zou mishandelen, zijn van camera's op het pand waar de rapper en zijn verloofde Jaimie Vaes (32) wonen. Het zijn de enige camera's die er in de buurt hangen, heeft RTL Boulevard ontdekt. Die beelden zijn alleen toegankelijk voor de beveiliging of (andere) inwoners van het pand.

Lil Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, werd zondagavond in Amsterdam aangehouden wegens verdenking van mishandeling. Een woordvoerder van de politie bevestigde maandagochtend dat er nog altijd een 27-jarige man vastzit. Ingewijden melden dat het inderdaad om Jorik gaat. 

Op het Instagram-account van Yvonne Coldeweijer werden eerder zondagavond beveiligingsbeelden gedeeld waarop te zien zou zijn hoe de rapper een vrouw aan haar haren uit een auto trekt en vervolgens mogelijk haar hoofd tussen het portier en de auto klemt. Vermoedelijk ging het hier om Jaimie Vaes, de vriendin van Jorik.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Koen Kardashian uit woede naar Lil Kleine: 'Monster'

Beveiligingscamera's bij het huis van Lil Kleine en Jaimie Vaes

In de loop van zondagavond en maandagochtend hebben veel BN'ers zich uitgesproken over de vermeende mishandeling door Lil Kleine. Zo noemt de beste vriend van Jaimie, Koen Kardashian, hem een 'monster'. Anouk, die ooit tegelijk met Lil Kleine coach was in The Voice, zegt dat Jaimie haar vrijheid moet pakken.

Eerder reageerden sterren als Jim Bakkum en Miljuschka Witzenhausen al op het nieuws. 'Even voor alle duidelijkheid: wat een vrouw ook tegen je zegt en hoe kwaad ze je ook maakt, fysiek blijf je te allen tijde met je poten van haar af', stelde Jim. 'We kunnen dit niet ontzien. Vorige keer wisten we het. Maar hadden we geen beelden van het moment. Nu zien we het', aldus Miljuschka.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Anouk reageert op zaak Lil Kleine: 'Jaimie, pak je vrijheid'

In de zomer van 2021 zou het ook al mis zijn gegaan tussen Jorik en Jaimie, toen zij samen op Ibiza waren. De artiest zou de moeder van zijn kind toen geslagen hebben. Uiteindelijk gaven de twee samen tekst en uitleg over het incident. In de video hieronder zie je dat fragment van toen.

Jaimie Vaes en Lil' Kleine geven tekst en uitleg over incident op Ibiza

01:56

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!