Beeld © ANP

MOJO: 'Blij met versoepelingen, maar 1G-beleid disproportioneel'

15 februari 2022 09:37

De gelekte versoepelingen voor de evenementenbranche zijn goed nieuws, maar de 1G-maatregel is alsnog een 'forse maatregel'. Dat zegt Ruben Brouwer, de directeur van evenementenorganisator MOJO, bij radiozender KINK. Mogelijk kunnen evenementen met meer dan 500 bezoekers zonder vaste zitplaats plaatsvinden, maar dienen bezoekers dan wel een negatief testbewijs te laten zien (1G).

"Maar voor onze concerten zou je je dan als enige plek in de maatschappij nog moeten testen"

Ruben stelt bij de zender dat hij vorige week al op de hoogte is gebracht van de versoepelingen voor de evenementenbranche. De directeur is blij met deze versoepelingen, maar noemt de 1G-maatregel wel disproportioneel.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

'Coronabeleid faalt, nieuwe maatregelen zijn zoethoudertjes'

Want de samenleving mag 'eigenlijk alles wel weer' en je kunt ook naar grote feestcafés zonder een negatieve test te hoeven laten zien, stelt hij. "Maar voor onze concerten zou je je dan als enige plek in de maatschappij nog moeten testen." De organisatie is 'in gesprek met Den Haag' om die maatregel er zo snel mogelijk af te krijgen, stelt Ruben.

Hij benadrukt dat het kabinet zich er zelf ook bewust van is dat de 1G-maatregel een flinke maatregel is en dat deze er zo snel mogelijk 'vanaf moet'. Wanneer dat moment zal zijn, is de vraag. De branche zelf denkt dat dat al binnen een paar weken kan, meldt Ruben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monique Westenberg 'behoorlijk ziek' door corona

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!