Carlo Boszhard Beeld © ANP

Carlo Boszhard voelt zich gesterkt: 'Focus ligt op aangifte'

24 februari 2022 17:57

Carlo Boszhard (52) is dankbaar voor alle steunbetuigingen die hij heeft mogen ontvangen nadat hij liet weten aangifte te doen tegen de online serie 'RoddelPraat'. Dat laat hij weten aan RTL Boulevard. Voor nu ligt zijn focus op de aangifte.

"Het verspreiden van leugens moet gestopt worden"

In de aflevering, die woensdag online kwam, werd beweerd dat de presentator 'handtastelijk' zou zijn geweest met een bekende mannelijke collega. Daarnaast beweert Jan Roos in de video dat Carlo 'druk bezig is' om dit 'in de doofpot te houden'.

Carlo ontkent de aantijgingen en liet woensdagavond in een statement op social media weten aangifte te doen tegen het programma en zijn presentator vanwege 'leugens en laster'.  Carlo gaat ook aangifte doen tegen Yvonne Coldeweijer. 'Het verspreiden van leugens moet gestopt worden', schrijft hij in een update. 'Dit kan en mag ik niet over mijn kant laten gaan.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL reageert op beweringen Roddelpraat rondom Carlo Boszhard

RTL liet donderdag weten zich aan te sluiten bij de verklaring van de Married at First Sight-presentator. Een woordvoerder beklemtoont in een reactie dat zijn stelregel is 'niet te reageren op geruchten en anonieme bronnen'. "Wel vinden we het in algemene zin een kwalijke zaak dat er suggesties worden gewekt over ernstige zaken zonder feiten te noemen", aldus de woordvoerder. "Mocht er sprake zijn van strafbare feiten, wordt daar adequaat naar gehandeld. Door je hier te melden of door aangifte te doen, weet je zeker dat een melding op de juiste manier wordt behandeld."

Voor zover bekend is er in het geval van Carlo geen aangifte gedaan. RTL stelt met klem geen contact gehad te hebben met Story, die de geruchten als eerste bracht. "Dat RTL de hoofdredacteur van Story zou hebben gebeld om een verhaal te onderdrukken is klinkklare onzin", aldus de woordvoerder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Roos noemt aangifte Carlo Boszhard 'een kansloze zaak'

De makers van RoddelPraat lagen onlangs nog in de clinch met Famke Louise. De rapper eist een rectificatie en schadevergoeding van de mannen, nadat ze onder andere beweerden dat Famke zou zijn misbruikt door Ali B.

Famke Louise eist 5000 euro en rectificatie van Roddelpraat

00:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!