Steven Seagal Beeld © ANP

Steven Seagal: 'Rusland en Oekraïne een grote familie'

1 maart 2022 15:23

Steven Seagal, die sinds 2016 Russisch staatsburger is, heeft gereageerd op de oorlog die gaande is tussen Oekraïne en Rusland. "Ik beschouw beide partijen als één familie en geloof dat een partij van buitenaf de twee landen tegen elkaar opzet", zei 69-jarige Steven tegen 'Fox News Digital'.

"De meeste Russen hebben vrienden en familie in zowel Rusland als Oekraïne"

"De meeste Russen hebben vrienden en familie in zowel Rusland als Oekraïne", aldus de in Rusland woonachtige acteur. Steven hoopt dat beide landen tot een 'vreedzame oplossing' zullen komen waarin ze 'in vrede verder kunnen leven'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Poetin geeft Steven Seagal een Russisch paspoort

De acteur staat bekend als een liefhebber van Rusland. In 2013 noemde hij de Russische president Vladimir Poetin 'een vriend die ik als broer beschouw'. In 2017 werd Steven mede daarom de toegang tot Oekraïne voor vijf jaar ontzegd omdat hij 'gevaarlijke acties' had uitgevoerd waardoor hij 'een bedreiging voor de nationale veiligheid' was. In mei 2021 sloot Steven zich aan bij A Just Russia - Patriots - For Truth, een partij die het Kremlin steunt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

European Broadcasting Union schorst Rusland als lid

Donderdag viel het Russische leger Oekraïne binnen. Sindsdien zijn meerdere Oekraïense steden aangevallen en zijn honderdduizenden Oekraïners op de vlucht geslagen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!