Beeld ter illustratie Beeld © ANP

Televisiezenders, radiostations en social media samen in actie voor slachtoffers Oekraïne

2 maart 2022 17:30

De landelijke en regionale media komen maandag 7 maart massaal in actie voor de Giro555 campagne 'Samen in Actie voor Oekraïne'. SBS6, RTL en de NPO brengen maandagavond een gezamenlijk televisieprogramma om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de humanitaire nood die honderdduizenden Oekraïners heeft getroffen. Gedurende de dag is er een speciale uitzending van Radio555, waarin tien radiostations samenwerken.

"Zij hebben onze steun hard nodig"

De avond op televisie wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Jeroen Pauw en Eva Jinek ontvangen in de studio gasten aan tafel. Vanuit het landelijk actiecentrum van Giro555 in Beeld & Geluid doet Dionne Stax verslag, samen met Britt Dekker. Hila Noorzai volgt in het actiecentrum alle ontwikkelingen op social media. Vanaf de Pools-Oekraïense grens doet Wendy van Dijk verslag van de actuele situatie ter plekke.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Release The Batman in Rusland wegens inval Oekraïne uitgesteld

Ook online werken media en influencers nauw samen voor de slachtoffers en vluchtelingen in Oekraïne en in omliggende landen. In Beeld & Geluid in Hilversum is een digital lounge ingericht en wordt gedurende de dag verslag gedaan van wat er op social media gebeurt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Connie Witteman trekt stekker uit Insta-account door oorlog Oekraïne

Publieke en commerciële radiostations bundelen vanaf 6.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds de krachten in Radio555, waarin presentatoren van verschillende stations in duo’s de uitzending presenteren. De uitzending van Radio555 is een samenwerking van Radio 2, 3FM, Radio 5, Qmusic, 100%NL, 538, Radio10 en Sublime. De uitzending vindt plaats vanuit Beeld & Geluid, waar ook het belpanel van Giro555 is ondergebracht. Radio 555 is op alle deelnemende radiostations te horen en kan rekenen op miljoenen luisteraars.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sean Penn vlucht lopend vanuit Oekraïne naar Polen

Kees Zevenbergen, actievoorzitter van Giro555: "Als hulporganisaties zijn we diep geroerd door de enorme steun die we hier in Nederland mee uitspreken. Een groot signaal van solidariteit voor de slachtoffers in Oekraïne en de vele honderdduizenden vluchtelingen. Zij hebben onze steun hard nodig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oekraïense songfestivalwinnares Jamala gevlucht naar Turkije

Samen in Actie voor Oekraïne wordt maandagavond uitgezonden van 20.30 tot 23.00 uur op SBS6, NPO 1 en RTL 4. Alle dertien regionale omroepen ondersteunen de actie.

Oorlog Oekraïne raakt Rob Goossens persoonlijk: 'Onzekerheid is groot'

10:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!