Banksy Beeld © ANP

Werken Banksy uit collectie Robbie Williams leveren miljoenen op

3 maart 2022 00:29

De twee werken van de mysterieuze Britse kunstenaar Banksy zijn woensdag voor enkele miljoenen euro's verkocht op een veiling in Londen. De kunstwerken waren eigendom van de Britse zanger Robbie Williams (48).

Het schilderij 'Vandalized Oil (Choppers)', waarop twee laagvliegende militaire helikopters in een idyllische omgeving te zien zijn, bracht bijna 5,3 miljoen euro op. Het schilderij werd door veilinghuis Sotheby's beschreven als een werk dat een 'anti-oorlogsboodschap' van de kunstenaar zou uitdragen, melden verschillende Europese media.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robbie Williams geeft volgend jaar eenmalig concert in München

Het andere werk dat in bezit was van de voormalige Take That-zanger was 'Girl with Balloon'. Robbie nam het in 2006 naar verluidt rechtstreeks over van de mysterieuze kunstenaar. Het is een van de bekendste werken van Banksy, die het in verschillende vormen reproduceerde. Het bekendst werd het misschien wel in 2018 toen het tijdens een veiling door een mechanisme dat Banksy had geïnstalleerd deels door een versnipperaar werd gehaald. Dat werk leverde in 2021 22 miljoen euro op. Het werk van Williams is geveild voor voor iets meer dan 3,3 miljoen euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robbie Williams weer eventjes onderdeel van Take That

De opbrengst wordt gedoneerd aan de National Health Service van het Verenigd Koninkrijk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!