The Voice of Holland Beeld © ANP

ITV: 'Hoge kosten geen invloed op kwaliteit onderzoek The Voice'

3 maart 2022 17:09

De hoge kosten als gevolg van de stopzetting van 'The Voice of Holland' zijn geen reden om extra haast achter het onderzoek te zetten. "De details die vandaag zijn gedeeld als onderdeel van de jaarresultaten van ITV, maken deel uit van ons boekhoudproces en mogen op geen enkele andere manier worden geïnterpreteerd dan een boekhoudkundige voorziening", laat een woordvoerder van ITV weten.

"We blijven ons ervoor inzetten dat ieders stem wordt gehoord"

Het Britse televisiebedrijf ITV heeft 9 miljoen pond, omgerekend krap 11 miljoen euro, opzijgezet voor de schade door de stopzetting van The Voice of Holland. De verwachting is dat de kosten voor het bedrijf nog hoger zullen uitvallen als gevolg van de juridische nasleep. De uitzendingen van de talentenjacht werden gestopt na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag door mensen achter de schermen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman duikt na The Voice in toeslagenaffaire

"Onze focus blijft om mensen aan te moedigen zich te melden met alle informatie die u mogelijk heeft. We blijven ons ervoor inzetten dat ieders stem wordt gehoord en dat iedereen die verantwoordelijk is voor ongepast gedrag, wordt geïdentificeerd", benadrukt de woordvoerder. "Zoals we onlangs hebben bevestigd, boekt Van Doorne goede voortgang met het externe onderzoek naar mogelijk ongepast gedrag rond The Voice of Holland. Ze hebben al veel mensen geïnterviewd en bouwen een gedetailleerd beeld op van de cultuur rond The Voice en wat er is gebeurd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ITV zet miljoenen opzij voor schade als gevolg The Voice-rel

The Voice is een belangrijk programma voor ITV. De talentenjacht wordt in 72 landen uitgezonden. Ook worden er in verschillende landen zogeheten spin-offversies van het programma gemaakt. In het programma BOOS kwamen in januari misstanden over The Voice of Holland aan bod. Meerdere vrouwen deden hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen. In totaal deden tientallen vrouwen hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Ali B en Marco Borsato en een regisseur. Rietbergen legde zijn werk neer. Hij erkende relaties van "seksuele aard" te hebben gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma.

Kritiek op grootschalig onderzoek over wantoestanden The Voice

07:10

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!