Peter Gillis Beeld © ANP

Peter Gillis wil 4000 gevluchte Oekraïners opvangen in vakantieparken

10 maart 2022 08:51

De Brabantse ondernemer Peter Gillis (59), bekend van de SBS6-serie 'Massa is Kassa', biedt vierduizend bedden aan voor Oekraïense vluchtelingen. Dat zegt hij donderdag in gesprek met het 'Brabants Dagblad'. Zeshonderd vluchtelingen zou hij willen herbergen op zijn vakantiepark Prinsenmeer, dat nu leegstaat.

"Ik kan morgen vierduizend bedden leveren"

Peter heeft naar eigen zeggen al contact gezocht met de gemeente Asten, waar park Prinsenmeer ligt, maar heeft nog niets gehoord. Ook zocht de ondernemer al contact met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het ministerie van Binnenlandse Zaken om zijn hulp aan te bieden, maar ook hierop kreeg hij geen antwoord.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Gillis ziet af van maagverkleining: 'In een gezond lichaam niet snijden'

"Ik heb een paar jaar geleden een keer een ronde met het COA gemaakt over mijn parken, dus ze weten wat ik kan. Ik kan morgen vierduizend bedden leveren. We kunnen snel handelen", beklemtoont Gillis. Het COA laat aan het Brabants Dagblad weten dat Gillis zich moet melden bij de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. "Wij gaan over asielzoekers, vluchtelingen uit de Oekraïne zijn een taak voor de overheid", aldus de woordvoerder van het COA.

De veiligheidsregio laat aan het Brabants Dagblad weten dat zij nog bezig is met inventariseren van mogelijke plekken voor Oekraïense vluchtelingen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Gillis geeft dakloze vrouw (70) caravan cadeau: 'Zo’n verhaal raakt me'

Afgelopen maandag was Victoria Koblenko bij ons te gast om te praten over de situatie in Oekraïne.

Vrienden van Victoria Koblenko in schuilkelders Oekraïne: 'Vrouwen willen hun man niet achterlaten'

03:18

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!