Alec Baldwin Beeld © ANP

Wapenexpert Rust claimt niet opgeroepen te zijn voor inspectie

13 maart 2022 02:34

De wapenexpert die werkzaam was op de filmset van 'Rust' zegt dat zij niet was opgeroepen om het wapen waarmee cameravrouw Halyna Hutchins werd doodgeschoten vooraf te inspecteren. Volgens Hannah Gutierrez-Reed was dat wel het protocol, staat volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN in een verklaring van de advocaten van de wapenexpert.

"Hannah was niet gevraagd naar de kerk waar de repetitie van de scène met het wapen plaatsvond te komen, wat wel hadden moeten gebeuren"

Volgens de verdediging van Hannah Gutierrez-Reed hadden acteur Alec Baldwin en de andere acteurs en crewleden 'de taak en de verantwoordelijkheid om Hannah op te roepen voor een inspectie van het wapen en voor een veiligheidsinstructie' voordat er een scène mee mocht worden uitgevoerd. "Hannah was niet gevraagd naar de kerk waar de repetitie van de scène met het wapen plaatsvond te komen, wat wel hadden moeten gebeuren", is te lezen in de verklaring.

"Meneer Baldwin wist dat hij onder geen enkele omstandigheid een vuurwapen op crewleden mocht richten en dat hij de taak had om hun veiligheid te waarborgen", aldus de advocaten van Hannah.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie Halyna Hutchins klaagt Alec Baldwin aan met geanimeerde video

In oktober schoot de acteur per ongeluk Halyna dood. De 63-jarige vuurde op de set van Rust een wapen af dat bedoeld was als rekwisiet. Het was niet de bedoeling dat het pistool geladen was en de acteur was hiervan ook niet op de hoogte.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nabestaanden van omgekomen cameravrouw klagen Alec Baldwin aan

Het onderzoek naar het incident loopt nog steeds. Zo wordt de betrokkenheid van Hannah en andere crewleden onderzocht. De advocaat van Alec heeft vrijdag bij de rechtbank documenten ingediend waarin staat dat de acteur niet financieel verantwoordelijk gehouden mag worden omdat hij ervan overtuigd was dat het wapen ongeladen was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin wil rechtszaak schietindicent achter zich laten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!