Famke Louise Beeld © ANP

Roddelpraat moet video over Famke Louise van rechter offline halen

16 maart 2022 15:36

Het YouTube-kanaal Roddelpraat van Dennis Schouten (26) en Jan Roos (45) moet de video offline halen waarin een nooit uitgebracht nummer van zangeres Famke Louise (23) is gedeeld. Dat heeft de rechtbank woensdag besloten. Roddelpraat moet van de rechter ook een rectificatie plaatsen. Famke Louise geeft aan blij te zijn met de uitspraak.

"Ze zijn pertinent niet waar, schadelijk en raakten mij persoonlijk diep"

In het lied haalde Famke Louise uit naar haar voormalige manager Ali B. In het lied zou volgens presentator Dennis Schouten ook op te maken zijn dat de zangeres door Ali B zou zijn misbruikt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Uitspraak kort geding Famke Louise tegen Roddelpraat gepland op 16 maart

Volgens de rechter 'wijst alles erop dat gedaagden in hun online programma zich schuldig hebben gemaakt aan zowel auteursrechtinbreuk als onrechtmatig handelen'. "De auteursrechtinbreuk bestaat uit het openbaren van een geheime track van eiseres. Het onrechtmatig handelen omvat het doen van uitlatingen over eiseres die niet worden ondersteund door de feiten en het opvoeren van een niet bestaande misstand."

Roddelpraat moet de video offline halen, een rectificatie plaatsen en de proceskosten van € 9.547,56 betalen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Famke Louise: 'Nooit iets voorgevallen tussen Ali B en mij'

Famke Louise heeft in een Instagram Story gereageerd op het nieuws. 'Ik ben blij met de uitspraak. Ik heb eerder zelf de beschuldigingen van Roddelpraat ontkracht in een korte video, maar hierbij zeg ik het opnieuw: ik be niet de vrouw uit de BOOS-uitzending rondom The Voice-misstanden. Ik ben niet misbruikt door Ali B.' 

De artiest zegt dat ze voor de vrijheid van meningsuiting is, maar dat de beschuldigingen van Roddelpraat haar te ver gingen. 'Ze zijn pertinent niet waar, schadelijk en raakten mij persoonlijk diep.' Ze is blij dat ze door de rechtbank in het gelijk is gesteld en dat Roddelpraat de video offline moet halen en moet rectificeren. 'Ik hoop dat Roddelpraat voortaan verantwoordelijkheid neemt en beter onderzoek verricht, voordat ze zulke heftige uitspraken doen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrijdag dient kort geding van Famke Louise tegen Roddelpraat

Het nummer dat in Roddelpraat te horen was had Famke Louise voor zichzelf opgenomen nadat ze had gebroken met haar manager, vertelde ze eerder in een video op Instagram. Ze was boos en wilde dingen van zich af schrijven. Daarna is het volgens haar ook weer goedgekomen met Ali B. Ook zegt ze dat er nooit iets is voorgevallen tussen haar en de rapper, die door oud-kandidaten van The Voice of Holland wordt beschuldigd van seksueel wangedrag.

Famke Louise sleept Roddelpraat voor de rechter: 'Gaat nergens over'

06:06