Louis van Gaal. Beeld © ANP

Louis van Gaal heeft corona en moet in isolatie

22 maart 2022 10:54

Bondscoach Louis van Gaal van het Nederlands elftal is dinsdagochtend positief getest op corona. "Dat betekent dat hij de komende dagen in isolatie gaat", meldt de KNVB in een persbericht.

"De overige leden van de technische staf, Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek, nemen tot zijn terugkeer de taken over", aldus de Nederlandse voetbalbond in het schrijven.

Mutatie of variant

Van Gaal gaf op maandag nog een persconferentie in een goed gevulde zaal, waarin de trainer ook tegen journalisten sprak over corona en de gevolgen die een nieuwe mutatie of variant kunnen hebben voor zijn spelers en deelname aan het toernooi eind dit jaar in Qatar.

"Wij hebben tot nu toe het beleid gevoerd, dat iedereen dat zelf mocht beslissen", aldus Van Gaal over het vaccineren tegen corona. "Maar ik vind dat we het beleid moeten aanpassen aan het teambelang.

'Ik ben verkouden'

"Nu is bijna alles vrijgegeven, maar er kan over drie maanden een nieuw virus komen", legde de bondsdcoach uit. "Dan zitten we dicht op het WK. Dan moeten we er rekening mee houden, dat we ons misschien moeten laten vaccineren. Dat is niet van mij, maar vanwege de experts die zeggen dat de kans dan veel kleiner is, dat je andere mensen besmet. Dan denk ik, dat het verstandiger is, om ons te laten vaccineren. Maar ik weet niet of er een ander virus komt. Ik ben nu verkouden, dat horen jullie. Ik spreek door de neus en heb een verkouden stem. Maar ik zit hier gewoon."

Een dag later blijkt de bondscoach toch besmet te zijn geraakt.

Vaccinatie verplicht?

Van de huidige spelersgroep van het Nederlands elftal is in ieder geval van aanvaller Wout Weghorst algemeen bekend dat hij zich eerer niet wilde laten vaccineren. Ook verdediger Matthijs de Ligt zette vraagtekens bij het nemen van het corona-vaccin, om die later weer heel snel weg te nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Hoe De Ligt van gedachten veranderde over vaccineren en Oranje in de kramp schoot

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Weghorst mist nog competitieduel met Wolfsburg na besmetting

Van Gaal kreeg dan ook de terechte vraag, of hij spelers - gezien zijn woorden - wil laten verplichten zich te vaccineren, als ze mee willen naar het WK. "Als er een nieuwe virus komt wel", ging Van Gaal verder. "Nu hoef ik dat niet van ze te vragen, want iedereen is gevaccineerd of heeft het inmiddels gehad en is er van hersteld."

Het Nederlands elftal speelt zaterdag 26 maart in de Johan Cruijff Arena tegen Denemarken. Drie dagen later, dinsdag 29 maart, is Duitsland Oranjes oefentegenstander in Amsterdam. Beide duels beginnen om 20.45 uur.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!