Taylor Hawkins Beeld © ANP

Details overlijden Foo Fighters-drummer: 'Maakte melding van pijn op de borst'

26 maart 2022 21:52

Vlak voordat drummer Taylor Hawkins van Foo Fighters stierf, zou hij pijn op de borst hebben gehad. Dat laten de gezondheidsautoriteiten van Bogotá in Colombia, waar de Amerikaanse band vrijdag zou optreden, weten in een officiële verklaring op Twitter.

Daarin is te lezen dat de plaatselijke alarmcentrale een melding binnenkreeg over een patiënt die in een hotel verbleef en die pijn op zijn borst had. Vervolgens is er een ambulance naar het hotel gestuurd, maar eenmaal bij Taylor reageerde de muzikant niet meer. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren maar kort daarna werd zijn overlijden vastgesteld. Volgens protocol is daarna een onderzoek gestart om de doodsoorzaak vast te stellen. Die is nog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drugs en medicijnen aangetroffen in lichaam overleden Foo Fighters-drummer

Taylor was met zijn band op tournee. Zondag zouden ze een concert geven in São Paulo. Die show, tijdens de Braziliaanse editie van het festival Lollapalooza, zou het laatste optreden zijn van hun tour door Zuid-Amerika.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins overleden

Foo Fighters maakte zaterdagochtend, Nederlandse tijd, bekend dat Taylor is overleden. Hij voegde zich in 1997, twee jaar na de oprichting, bij de band van frontman Dave Grohl, die zelf voormalig drummer was van Nirvana.

Nederlandse artiesten rouwen om drummer Taylor Hawkins

02:08

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!