Jessica Chastain Beeld © Getty Images

Een kijkje in de extravagante Oscars goodiebag ter waarde van 130.000 euro

28 maart 2022 12:41

Waar iedereen het vandaag maar over één ding lijkt te hebben (het opstootje tussen Will smith en Chris Rock), raakt het wereldwijde web ook niet uitgesproken over de de buitensporige goodiebag van de Oscars ter waarde van maar liefst 140.000 dollar, zo'n 130.000 euro. Maar wat zit er dan zoal in vraag je je af? U roept, wij draaien!

Aan de ceremonie gingen dit jaar al de nodige controverses vooraf. Om de kijkcijfers wat op te krikken besloot de organisatie voortaan de acht 'minder belangrijke' Oscars, zoals voor korte film, montage, camerawerk en muziek, niet meer tijdens de live-uitzending uit te reiken. Dit leidde tot veel woede onder de vakbroeders in de categorieën die zijn geschrapt tijdens de uitzending.

Ook over de goodiebag is dit jaar veel te doen, want het extraatje die de sterren aan het einde van de avond mee naar huis nemen heeft dit jaar een waarde waar de Huishoudbeurs nog een puntje aan kan zuigen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoveel verdienen sterren voor het presenteren van de Oscars

De goed gevulde tas werd dit jaar gesponsord door marketingbedrijf Distinctive Assets, die de acteurs en actrices eens flink in de watten besloot te leggen. Maar wat krijg je dan voor $140.000? Nou bijvoorbeeld een volledig betaalde reis naar Schotland met een verblijf van drie nachten in een chique kasteel ter waarde van $50.000 - want die arme sterren gaan natuurlijk nooit op vakantie. Ook kunnen ze gratis vier nachten een luxe kuuroord bezoeken ter waarde van $15.000. Voor wie een kuuroord niet meer voldoende oplossing biedt, kan ook besluiten gebruik te maken van de liposuctie-optie. Andere opvallende prijzen zijn een adelijke titel en een huisrenovatie.

Toch zullen de sterren even twee keer achter hun oren krabben voordat ze een extra tasje in hun limousine gooien, want ze moeten hier gewoon belasting over betalen. Nou kunnen de celebs die uitgenodigd worden heus wel wat missen, maar volgens experts kan het oplopen tot 50% of hoger! Van veel van de prijzen wordt dan ook vaak helemaal geen gebruik gemaakt en dan is die goodiebag toch een stuk minder indrukwekkend aangezien er 'maar' voor $5.000 aan tastbare spullen zit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith

Dit jaar is er ook nog een andere reden dat veel sterren een nare smaak overhouden aan het over de top bedankje. Met de oorlog in Oekraïne kan het geld volgens veel sterren, waaronder de omstreden presentator Piers Morgan, beter naar een ander doel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sean Penn wil Oscars boycotten als Zelenski niet welkom is

De Oscars vonden dit jaar voor de 94e keer plaats. De afgelopen twee jaar moest de uitreiking in ernstig uitgeklede vorm plaatsvinden vanwege de coronacrisis, maar dit jaar vond het weer plaats in het Dolby Theatre in Los Angeles. Een overzicht van alle winnaars vind je hier.

Opkomst grote sterren tijdens Oscars nog onzeker door corona

04:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!