Betogers tegen het beleid van Disney op 3 maart in Orlando, Florida. Beeld © AP

Disney veroordeelt nu wel omstreden homowet Florida

28 maart 2022 22:10

Een omstreden wet in Florida had nooit aangenomen mogen worden en Disney zal zich ervoor inzetten dat de wet wordt herroepen. Die veroordeling van de 'Don't say gay'-wet heeft het Amerikaanse entertainmentconcern uitgesproken.

"Het kan me niet schelen wat Hollywood zegt of wat grote bedrijven zeggen. Ik krabbel niet terug"

Het is de sterkste veroordeling van de wet tot nu toe van Disney, een grote werkgever in Florida. Die kwam enkele uren voordat gouverneur Ron DeSantis van Florida de wet ondertekende.

Disney kreeg eerder veel kritiek omdat het zich niet uitsprak tegen de wet die het basisscholen verbiedt om het in de les over seksuele oriëntatie of genderidentiteit te hebben. Het bedrijf heeft in het verleden juist vaak zijn steun uitgesproken voor de lhbti-gemeenschap.

Eerder deze week maakte Disney na de kritiekgolf bekend te stoppen met politieke donaties in Florida. Ook kondigde topman Bob Chapek toen aan 5 miljoen dollar (omgerekend zo'n 4,5 miljoen euro) te doneren aan de Human Rights Campaign en andere organisaties om de rechten van lhbti'ers te beschermen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cast Disney-serie loopt set af wegens Don't Say Gay-wet

Nu zegt Disney te staan voor de rechten en veiligheid van 'lhbti+-leden van de Disney-familie en de lhbti+-gemeenschap in Florida en door heel de Verenigde Staten'. Ron DeSantis liet bij de ondertekening weten zich weinig aan te trekken van de kritiek. "Het kan me niet schelen wat Hollywood zegt of wat grote bedrijven zeggen. Ik krabbel niet terug."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Disney onder vuur vanwege stilzwijgen over homofobe wet Florida

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!