Beeld © SPS Media

Verdachte (32) aangehouden voor dodelijke schietpartij McDonald's Zwolle

31 maart 2022 11:47

De politie heeft een 32-jarige man aangehouden in verband met de dodelijke schietpartij in de McDonald's in Zwolle. Hij meldde zich gisteravond al op het politiebureau, laat de politie zojuist weten. De man wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van twee mannen van 57 en 62 jaar.

De verdachte gaf gisteravond zelf bij de politie aan dat hij betrokken was geweest bij de schietpartij. Omdat de politie eerst wilde uitzoeken wie de man was, en of hij daadwerkelijk als verdachte kon worden aangehouden, is dit nu pas bekendgemaakt.

De politie laat weten zijn rol bij de dodelijke schietpartij vandaag verder te onderzoeken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Medewerkers McDonald's Zwolle 'diep aangeslagen' na schietpartij

De schietpartij in het McDonald's-restaurant in Zwolle vond gisteren rond 18.00 uur plaats. Een ooggetuige vertelde gisteren tegen de regionale krant De Stentor hoe hij zag dat een man in een lange jas eten bestelde, vervolgens met zijn dienblad naar een tafeltje liep waar twee mannen zaten en uit het niets op hen begon te schieten. 

Veel klanten aanwezig

Op het moment van de schietpartij waren veel klanten, onder wie ook kinderen, aanwezig in de zaak. En er waren veel mensen aan het werk. Zij krijgen vandaag hulp aangeboden, vertelde een woordvoerder van McDonald's aan RTL Nieuws. "Het team is vanzelfsprekend diep aangeslagen. Nazorg voor hen en het hele team staat centraal. Naast slachtofferhulp van de politie bieden wij ook alle nazorg aan medewerkers en komt het team samen."

Bekijk ook: Verslaggever Jeroen Wetzels over de schietpartij

Bekijk ook: Verslaggever Jeroen Wetzels over de schietpartij

00:39

Slachtofferhulp Nederland heeft inmiddels contact gehad met 'een tiental jonge gezinnen'. Daarnaast zijn er nog gegevens van zo'n veertig anderen met wie contact opgenomen zal gaan worden voor nazorg. "Het is nogal wat, als je zoiets meekrijgt", aldus een woordvoerder.

Contact met Slachtofferhulp

De woordvoerder hoopt dat mensen die naar huis zijn gegaan voordat hun gegevens genoteerd konden worden, maar die wel een luisterend oor nodig hebben, contact op gaan nemen. Zo kan het zijn dat mensen slecht hebben geslapen of herbelevingen krijgen. Dit is heel normaal volgens Slachtofferhulp Nederland, omdat je adrenaline-niveau zakt en je stressniveau kan stijgen als je thuis bent.

De kinderen die getuigen waren van de schietpartij worden via hun ouders ondersteund. "Het hoort erbij dat zij slecht slapen of misschien bij hun ouders in bed willen kruipen. Uiteindelijk neemt dat af."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!