Johnny de Mol en ex-verloofde Shima Kaes Beeld © ANP

Details mishandelingszaak Shima Kaes en Johnny de Mol gelekt

6 april 2022 16:16

Het dossier - inclusief medische gegevens en foto's - van de aangifte die Shima Kaes tegen haar ex-verloofde Johnny de Mol heeft gedaan ligt op straat. Opinieblad 'HP/De Tijd' heeft het volledige dossier van de mishandelingszaak rond Johnny en Shima in handen gekregen en schetst een gedetailleerd beeld van de verschillende vermeende geweldsincidenten.

"In het huidige maatschappelijke klimaat acht ik het gepast dat de heer Johnny de Mol zijn taken bij HLF8 per direct neerlegt, totdat het rechtssysteem over zijn lot heeft geoordeeld"

HP/De Tijd heeft de volledige aangifte in handen, inclusief bijlagen, foto's en andere stukken die door Shima zijn aangeleverd. Het blad heeft op basis van de documenten een tijdlijn gemaakt van de vermeende mishandelingen die plaatsvonden in het Mexicaanse Tulum, Amsterdam en op het Spaanse eiland Ibiza.

John van den Heuvel twijfelt aan motief ex Johnny de Mol: 'Kamikazeactie'

08:58
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol 'heel erg geraakt' door beschuldigingen Shima Kaes

Het eerste geweldsincident zou hebben plaatsgevonden in januari 2015 in Mexico. Een woordenwisseling over Johnny's cocaïnegebruik zou zijn uitgemond in een ruzie met fysiek geweld. In de aangifte spreekt Shima van slaan en schoppen. Bovendien zou Johnny aan haar haren hebben getrokken en bovenop haar hebben gezeten. 

De presentator zou een dag later zijn excuses hebben aangeboden in een WhatsApp-bericht, een screenshot wordt aangedragen als bewijs.

Amsterdam

In maart dat jaar ging het weer mis, zo blijkt uit de aangifte van Shima. Het tweede incident zou hebben plaatsgevonden na het Edison Pop Gala in Amsterdam. Johnny zou Shima een vuistslag in haar gezicht hebben gegeven. Drie mensen - medewerkers van de evenementenlocatie The Harbour Club - waren volgens Shima getuigen van dit geweld.

Na thuiskomst zou het fysieke geweld niet zijn opgehouden. Shima spreekt in haar aangifte opnieuw van slaan en schoppen, maar Johnny zou haar ook hebben geprobeerd te wurgen. HP/De Tijd citeert uit de aangifte: 'Naderhand bleken er blauwe plekken van de vingerafdruk van Johnny de Mol in haar nek te staan. Ook gooide Johnny haar met haar hoofd tegen een tafel aan, waarna zij een scheur in een wenkbrauw opliep en op de grond viel.'

Naderhand is Shima naar het ziekenhuis gegaan waar ze aangaf van de trap te zijn gevallen. Johnny was hierbij aanwezig, waardoor ze de waarheid niet durfde te vertellen. De arts zou hebben aangegeven haar niet te geloven, vanwege de ernst van haar verwondingen. Dit medisch verslag is toegevoegd aan het dossier. Ook heeft Shima foto's van haar verwondingen aangeleverd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shima Kaes gaat in hoger beroep tegen vonnis

Ibiza

Het derde geweldsincident zou hebben plaatsgevonden in mei 2015 op Ibiza in de tuin van een hotel. Johnny zou Shima geduwd hebben, waarna zij hem een klap in zijn gezicht gaf. De presentator zou haar daarna beetgepakt hebben en alle hoeken van de tuin hebben laten zien. Toen Shima begon te schreeuwen om hulp, probeerde hij haar mond te snoeren door haar keel dicht te drukken en een hand op haar mond te leggen. Het lukte Shima vrij te komen, waarna zij naar hun hotelkamer is gerend. Hier zou Johnny haar nog meer hebben toegetakeld.

Volgens de aangifte zijn er twee getuigen. Ook de echtgenote van John de Mol, Els Verberk, wordt genoemd. Els zou direct een andere hotelkamer voor Shima hebben geregeld, zodat Johnny en de verwonde Shima niet meer samen in het hotel gespot zouden worden. 

Na dit incident bezocht Shima een huisarts, die in het medisch dossier 'ruzie met vriend met fysiek geweld' opschrijft. De huisarts noteert het letsel dat bij Shima wordt vastgesteld, onder meer: bloeduitstortingen en zichtbare vingerafdrukken op beide armen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shima Kaes: 'Familie De Mol bood geld om mishandeling te verzwijgen'

Aangifte

Al deze geweldsincidenten zouden in 2015 hebben plaatsgevonden, maar waarom deed Shima 'pas' aangifte in 2020? Volgens HP/De Tijd nam ze in 2016 al eens een advocaat in de arm. Deze zocht contact met de familie De Mol, waarna Shima werd geadviseerd geen aangifte te doen. "Er is voorzichtig gepolst en degene die ik sprak denkt dat hij, de familie en vriendengroep totaal voorbereid zijn op de aanval en dat er een scenario klaarligt om van jou een tweede Sabia te maken", schreef de advocaat destijds in een WhatsApp-bericht aan Shima. "Het is me duidelijk dat als je iets doet, je zoveel shit over je heen gaat krijgen en daar maak ik me zorgen over."

Journalist Mark Koster zocht vanwege zijn boek over de familie De Mol contact met Shima over de vermeende mishandelingen. Hierna besloot ze opnieuw een advocaat in de arm te nemen, die haar adviseerde wél aangifte te doen. Hierbij ook lettend op de verjaringstermijn van zes jaar. Het was nu of nooit.

Shima zou volgens HP/De Tijd vorige week zijn verhoord door de politie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johnny de Mol 'heel erg geraakt' door beschuldigingen Shima Kaes

De juridisch adviseur van Shima, Karim Aachboun, bevestigt aan RTL Boulevard dat zij afgelopen week voor het eerst door de recherche is gehoord naar aanleiding van de door haar op 15 december 2020 gedane aangifte tegen Johnny de Mol wegens zware mishandeling en poging tot doodslag. "In dit verband ga ik ervan uit dat de heer John de Mol niet aan willekeur doet en in het huidige maatschappelijke klimaat acht ik het gepast dat de heer Johnny de Mol zijn taken bij HLF8 per direct neerlegt, totdat het rechtssysteem over zijn lot heeft geoordeeld. Of vindt de heer John de Mol dat zijn zoon boven andere verdachte BN’ers staat, zoals de heer Jeroen Rietbergen?"

RTL Boulevard heeft de advocaat van Johnny en Talpa om een reactie gevraagd, maar tot dusver nog geen reactie ontvangen. Het management van Johnny laat aan ons weten: "Voor nu geven we nog even geen reactie." Op de vraag of Johnny er iets in zijn talkshow over gaat zeggen antwoordde ze: "Totaal niet duidelijk."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!