Johnny de Mol Beeld © ANP

Talpa wil niet reageren op aantijgingen Johnny de Mol

7 april 2022 10:28

Werkgever Talpa wil niet inhoudelijk reageren op de beschuldigingen aan het adres van Johnny de Mol (43). Woensdag publiceerde opinieblad 'HP/De Tijd' een artikel waarin details staan over de aangifte die De Mols ex-partner Shima Kaes deed van mishandeling. De 'HLF8'-presentator en zoon van Talpa-baas John de Mol (66) ontkent de beschuldigingen.

Verscheidene mensen vonden dat Johnny zijn werk bij HLF8 voorlopig moet neerleggen. De juridisch adviseur van Kaes, Karim Aachboun, liet in een verklaring weten dat hij het 'gepast' acht dat De Mol zijn taken neerlegt 'totdat het rechtssysteem over zijn lot heeft geoordeeld'. Ook de mannen van Vandaag Inside lieten zich uit over de situatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol ontkent mishandeling ex in statement

In eerste instantie wilde woensdagavond niet bij HLF8 verschijnen en zou Hélène Hendriks zijn talkshow overnemen. Later bedacht hij zich toch. "Voor mij zijn er leukere dagen geweest", zei hij. "Ik heb zelfs nog even getwijfeld of ik wel bij HLF8 zou gaan zitten vanavond, omdat er een publicatie is verschenen waarin mijn ex mij beschuldigt dat ik haar heb geslagen, geschopt en gewurgd." Talpa sluit zich aan bij deze verklaring en wil verder niet ingaan op de situatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud de Wild neemt het op voor Johnny de Mol: 'Gaat te ver'

Eerder ontkende de presentator ook al dat hij zijn ex, met wie hij tussen 2014 en 2015 samen was, meerdere malen heeft mishandeld. Daar blijft hij bij. "Het is een verhaal dat mij al tijden achtervolgt, het gaat over een relatie van zeven jaar geleden, en die relatie was echt niet allemaal harmonie, maar in alle eerlijkheid en met twee vingers in de lucht, er is niets van waar. Ik heb dat allemaal niet gedaan, van mishandeling is geen sprake."

John van den Heuvel twijfelt aan motief ex Johnny de Mol: 'Kamikazeactie'

08:58

Shima Kaes deed in 2020 aangifte tegen haar ex. Kort daarvoor hadden Johnny de Mol en zijn vader John al aangifte tegen haar gedaan voor poging tot afdreiging. Als reactie hierop deed Kaes' juridisch adviseur aangifte tegen John en Johnny de Mol wegens het doen van een valse aangifte. Aachboun bevestigde woensdag na het artikel van HP/De Tijd dat Kaes afgelopen week is gehoord door de recherche naar aanleiding van haar aangifte.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!