Arcade Fire Beeld © ANP

Arcade Fire onderbreekt Coachella-optreden voor fan in nood

16 april 2022 21:35

De band Arcade Fire heeft vrijdagavond het optreden tijdens Coachella 2022 al na een paar minuten onderbroken. Dat had volgens diverse media te maken met een fan die onwel was geworden.

"Zie je iemand die flipt vanwege drugs, haal er dan een dokter bij"

Arcade Fire had net het openingsnummer van hun set ingezet toen frontman Win Butler de show staakte. Hij had gezien dat een van de fans vooraan bij het podium niet goed was geworden. Hij riep de hulp in van de aanwezige EHBO, en dat kwam hem volgens de website NME op een daverend applaus te staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe single Arcade Fire bestormt hitlijsten

Nadat de fan hulp had gekregen ging Arcade Fire verder met hun set. Toch kwam Win nog even terug op het voorval en wees het publiek erop dat ze elkaar in de gaten moesten houden. "Zie je iemand die flipt vanwege drugs, haal er dan een dokter bij", zei hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arcade Fire komt naar Ahoy

Na een aantal nummers legde Win opnieuw de show stil. Dat gebeurde nadat de band de eerste noten van hun nieuwe track Unconditional I (Lookout Kid) had ingezet. Win was duidelijk geëmotioneerd en vertelde dat hij de song op wilde dragen aan zijn zoontje. Na de eerste tonen werd het hem te veel en moest hij stoppen om zijn tranen te drogen. "Het was een ontzettend moeilijk jaar", zei hij daarna. "Het is een tijd vol veranderingen, maar daardoor moet je je niet uit het lood laten slaan."

Volgens NME verliep de eerste dag van Coachella 2022 prima en had de organisatie veel verrassingen voor het publiek. Harry Styles, de afsluiter van de eerste dag, kreeg op het podium gezelschap van Sheryl Crow en Anitta speelde enkele songs met Snoop Dogg en Saweetie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arcade Fire in het geweer tegen Donald Trump

Terwijl in Amerika Coachella losbarst, trapt het festivalseizoen in Nederland af met Paaspop. Onze eigen online muziekverslaggever Paul Barewijk was hierbij aanwezig en stelde de artiesten een aantal pittige vragen. 

Paul Voor Je Neus: Jamie uit Di-Rect reageert op Verraders-rel

08:23

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!