Rapper Murda Beeld © Instagram: @Murdaworld

Turkse rechtbank veroordeelt rapper Murda tot vier jaar cel

19 april 2022 13:04

De Nederlands-Turkse rapper Murda (38) is dinsdag in Turkije veroordeeld tot een celstraf van vier jaar en twee maanden voor songteksten waarin hij het gebruik van cannabis zou aansporen. Dat heeft zijn manager laten weten aan het ANP. De rapper gaat in hoger beroep tegen de straf.

"Ik zal dit nooit begrijpen en het er nooit mee eens zijn"

"Ik heb helaas slecht nieuws gekregen", reageert Murda, oftewel Önder Doğan, zelf in een verklaring. De rapper was niet naar Turkije gevlogen voor de zaak omdat hij in Nederland druk is met opnames van een album.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper Murda weer terug in Nederland na aanhouding Turkije

Murda werd vorig jaar aangehouden op de luchthaven van Istanbul. De rapper zat korte tijd vast omdat er een onderzoek was gestart naar zijn songteksten waarin het gebruik van cannabis zou worden aangespoord. Het Turkse OM had vijf tot tien jaar tegen hem geëist.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zaak tegen rapper Murda in Turkije uitgesteld naar april

Volgens de rapper gaat het om liedjes die hij lang geleden heeft gemaakt. "Nummers die zijn uitgebracht en miljoenen mensen hebben bereikt. Ik heb deze nummers voor mijn publiek gespeeld tijdens concerten en mijn fans zongen alle woorden mee. We lachten en dansten samen op al deze nummers. Het zijn nummers die ook geliefd zijn bij mensen die geen Turks praten. Deze mensen zijn na het luisteren van mijn muziek Turkse woorden gaan zingen en rappen."

De zaak heeft de muziek een negatieve lading gegeven en de rapper snapt niet dat hij is gestraft. "De rechter denkt dat mijn dochter het door deze nummers verdient om haar vader vier jaar en twee maanden niet te zien. Hetzelfde geldt voor mijn familie. Ik zal dit nooit begrijpen en het er nooit mee eens zijn. Heel verdrietig."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!