De studio van The Voice of Holland. Beeld © ANP

Voice-producent ITV stilzwijgend na beschuldigingen advocaat Diekstra

21 april 2022 15:20

ITV Studios, de producent van het programma 'The Voice of Holland', hult zich in stilzwijgen na de beschuldigingen die de advocaat van een aantal slachtoffers in de Voice-rel woensdagavond uitte in het programma 'Jinek'. Het bedrijf heeft tot donderdagmiddag 15.00 uur nog geen reactie gegeven. Ook Talpa, het mediabedrijf van John de Mol (66), reageert donderdag niet op het verzoek om commentaar te geven.

"Het persbericht dat RTL en ITV van niets wisten, klopt niet"

Advocaat Sébas Diekstra stelde in Jinek dat personen in het management van ITV Studios ruim vóór de uitzending van BOOS al lang en breed op de hoogte waren van de misstanden op de werkvloer bij het programma. ITV heeft tot nu toe gezegd dat zij niets wist van de geluiden over wangedrag bij The Voice.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slachtoffers The Voice vragen kabinet om onafhankelijk onderzoek

Volgens Sébas was Rick Brug, die nu in het management van ITV zit en eerder werkte bij Talpa, door John de Mol op de hoogte gesteld van een klacht over misstanden bij The Voice die John in 2019 kreeg. De advocaat stelt dat die melding uit 2019 'is begraven', onder meer door toedoen van Rick. "Het persbericht dat RTL en ITV van niets wisten, klopt dus niet. Bij mijn cliënten gingen door dat bericht alle alarmbellen op rood. Zij hebben geen vertrouwen meer in ITV en nemen deze aanpak niet serieus."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat Sébas Diekstra ziet terugkeer The Voice niet zitten

ITV liet een onderzoek instellen door advocatenkantoor Van Doorne. Maar volgens Sébas durven slachtoffers zich daar niet te melden. "Het kantoor levert prima werk, maar is wel ingehuurd door ITV. Je weet dus uiteindelijk niet wat er met die informatie gebeurt, en of het tegen je gebruikt gaat worden of niet." Sébas wil dat Mariëtte Hamer, de nieuwe regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, er bij het kabinet op aandringt een onafhankelijk en onpartijdig onderzoek naar de misstanden rondom The Voice of Holland te doen.

John: 'The Voice-onderzoek gaat nog veel langer duren'

05:21