Will Smith deelt een klap uit aan Chris Rock Beeld © ANP

Klap Will Smith zorgt ook voor nieuw beleid bij Tony Awards

21 april 2022 19:21

De organisatie van de Tony Awards heeft nieuw beleid ingevoerd over hoe ze omgaat met mogelijk geweld tijdens de show. Het protocol lijkt een direct gevolg van het incident dat enkele weken geleden plaatsvond bij de Oscars toen acteur Will Smith (53) tijdens de ceremonie een klap uitdeelde aan komiek Chris Rock (57).

"De Tony Awards hanteren een strikt beleid zonder geweld"

'De Tony Awards hanteren een strikt beleid zonder geweld. Bij een incident wordt de dader direct van het evenement verwijderd', staat onder meer te lezen in een brief die woensdag is verstuurd aan mensen die mogelijk een kaartje kopen voor de show en die in handen is van The Hollywood Reporter. De regel krijgt verder geen tekst en uitleg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leden Academy verdeeld over Oscar-verbanning Will Smith

Het beleid betreffende een mogelijk geweldsincident maakt onderdeel uit een reeks andere regels, zoals kledingvoorschriften, zitplaatsen en vaccinatievoorschriften voor het evenement. Het gala van de Amerikaanse theaterprijzen is voor zover bekend het eerste awardshow-achtige evenement dat een apart beleid tegen geweld invoert. De Tony Awards worden op zondag 12 juni uitgereikt in de Radio City Music Hall in New York.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Will Smith de komende 10 jaar niet welkom bij de Oscars

'Extreme maatregelen Will Smith alleen omdat de wereld meekeek'

04:38

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!