The Voice of Holland Beeld © Holland

ITV gaat in op uitnodiging Mariëtte Hamer voor gesprek over The Voice

22 april 2022 19:30

Productiebedrijf ITV Studios wil in gesprek met Mariëtte Hamer (63), de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Mariëtte wil met het productiebedrijf praten over het onderzoek naar de misstanden bij 'The Voice of Holland.' ITV 'gaat in op de uitnodiging', laat een woordvoerster desgevraagd weten. "We gaan open en constructief met alle betrokken partijen om en zullen dat blijven doen."

We gaan open en constructief met alle betrokken partijen om en zullen dat blijven doen"

Mariëtte meldde in een brief aan Gunay Uslu, de staatssecretaris van Cultuur en Media, dat ze met ITV en de onderzoekers in gesprek wil naar aanleiding van uitspraken van advocaat Sébas Diekstra. De advocaat, die enkele vermeende slachtoffers bijstaat, zei woensdag in de talkshow Jinek onder meer dat slachtoffers zich niet durven te melden bij het advocatenkantoor dat het onderzoek uitvoert en dat personen in het management van het productiebedrijf al op de hoogte waren van de verhalen. Hij pleitte daarom ook voor een onafhankelijk onderzoek. ITV liet weten dat er ook wordt onderzocht wat er binnen het bedrijf mogelijk al bekend was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'ITV wist al lang van wangedrag The voice of Holland'

Het onderzoek werd in januari gestart na een aflevering van de onlineserie BOOS van Tim Hofman. Daarin spraken tientallen mensen zich uit over vermeend wangedrag bij de talentenjacht van RTL 4. Inmiddels liggen er meerdere aangiften tegen Ali B, Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur van het programma.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk vindt The Voice-onderzoek te langzaam gaan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!