Ali B en Ellen ten Damme Beeld © ANP

'Beschuldiging Ellen ten Damme voelt als dolksteek voor Ali B'

24 april 2022 22:52

De advocaat van Ali B (40) noemt het 'pijnlijk' dat juist Ellen ten Damme (54), van wie de rapper dacht dat ze een vriendin was, Ali B beschuldigt van een zedendelict. Dat zei de advocaat bij de talkshow van Humberto Tan (56) zondagavond. De zangeres sprak vrijdagavond in een aflevering van het NPO 2-programma 'De Geknipte Gast' over 'eenzelfde ervaring' als slachtoffers van wangedrag bij 'The voice of Holland'.

"Het voelde als een dolkstoot in zijn rug dat zij hem hiervan beschuldigde"

De zangeres noemde geen naam, maar volgens het AD had zij het over Ali B en heeft ze een verklaring afgelegd bij de politie. Het incident zou zich hebben voorgedaan tijdens de opnames van het AVROTROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan, waar Ten Damme in 2014 aan meedeed. Ali B ontkende de 'vage beschuldiging' zaterdagmiddag in een verklaring op Instagram. Volgens hem was er sprake van een 'onschuldige flirt'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rob: 'Voice-verhaal beschadigd door beschuldiging Ellen ten Damme'

"Wat hier zo verrassend en voor Ali zo pijnlijk was...", begint advocaat Bart Swier in de talkshow. "Als je beschuldigd wordt van een zedendelict dan is dat denk ik überhaupt een van de ergste dingen die je kan overkomen. Het blijft aan je kleven en het is een smet." Dat is al erg bij een onbekend persoon, zegt hij, "maar eigenlijk al helemaal pijnlijk als het gebeurt door iemand waarvan je dacht dat het een vriendin was, met wie je een vriendschappelijke relatie onderhield, met wie je ooit gezoend hebt."

Ali B heeft één nacht met Ellen gezoend en geflirt, vertelt Swier. "Vervolgens zijn ze drie dagen samen geweest in Marokko", en hebben ze een video en nummer opgenomen 'in volledige pais en vree en dat is ook zo voortgegaan in de acht jaar erna'. Als er iets mis is gegaan toentertijd dan had Ali B dat 'graag willen horen', stelt Swier, in plaats van het via de media te vernemen. De rapper zou hebben geprobeerd haar te bellen om met haar 'in gesprek te komen'. "Dat wil hij nog steeds."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ellen ten Damme: Ik kreeg zelf ook een brok in mijn keel

Wanneer Humberto vraagt of Ali B genegenheid voelt voor Ellen, antwoordt Swier: "Absoluut. Het voelde als een dolkstoot in zijn rug dat zij hem hiervan beschuldigde."

Ali B werd in januari in de veelbesproken aflevering van de onlineserie BOOS beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma The Voice of Holland, waarin hij als coach te zien was. Tegen de rapper liggen inmiddels twee aangiftes, waarvan een voor verkrachting. Ali Bouali, zoals de rapper echt heet, liet eerder weten ook die beschuldigingen te ontkennen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!