Tim Hofman en Linda de Mol Beeld © ANP

Tim Hofman sprak niet met Linda over beschuldigingen ex Jeroen

25 april 2022 07:59

Tim Hofman (33) zorgde begin dit jaar voor een schok in showbizzland toen hij met zijn online programma 'BOOS' de misstanden rondom 'The Voice' aan de kaak stelde. Linda de Mol (57) raakte indirect betrokken bij het schandaal toen bleek dat haar (inmiddels ex-)partner Jeroen Rietbergen (51) één van vier mannen was die zich schuldig had gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Tim vertelt in 'College Tour' dat hij Linda daar nooit over heeft gesproken.

"Het vereist veel onderzoek en zij kregen het journalistiek gezien niet rond"

Het verhaal over The Voice begon allemaal bij het blad LINDA., waar twee vrouwen hun verhaal deelden. Uiteindelijk werden zij doorverwezen naar Tim Hofman en zijn team, die vanaf maart 2021 onderzoek deden naar de verhalen. Tim vindt het niet per se vreemd dat het blad van Linda het verhaal niet heeft gepubliceerd. "Het vereist veel onderzoek en zij kregen het journalistiek gezien niet rond. Toen hebben de slachtoffers zelf gezegd: 'Kunnen jullie Tim Hofman bellen?’ Dat is toen gedaan en toen zijn we gaan praten eigenlijk. Natuurlijk hebben wij de vraag gesteld: ‘Is dat omdat het blad LINDA. heet?’ Ons is verzekerd van niet en dat geloofde ik ook."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Linda de Mol pakt draad weer op: 'Gaat een beetje beter'

Tijdens het onderzoek ontdekte Tim ook dat Linda's toenmalige partner Jeroen Rietbergen één van de mannen was die zich schuldig maakte aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daar heeft hij nooit met haar over gesproken, vertelt hij. "Wilde je niet?" vroeg interviewer Twan Huys. "Nee, nee", aldus Tim.

Tim vertelde en passant ook nog dat hij gevraagd is om voor Talpa te werken, maar hij wil niet weg bij de publieke omroep. "Ik ga nergens heen. Volgens mij ben ik wel eens gebeld door een commerciële. Toen stond ik in de Gamma en toen zeiden ze: 'De grote baas wil met je spreken.'" Tims antwoord was dat hij 'geen zin' had. "En toen heb ik opgehangen omdat ik af moest rekenen. Toen belde mijn manager: 'What the fuck heb je gezegd?' Dat is hoeveel zin ik heb om weg te gaan bij BNNVARA."

Nadat de verhalen over Linda's ex Jeroen Rietbergen de wereld in kwamen, besloot Linda haar werkzaamheden stil te leggen en rust te pakken. Inmiddels pakt de ervaren tv-presentatrice haar werk weer op. In de video hieronder zie je daar meer over.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Linda de Mol zegt niks meer over misstanden TVOH: 'Waarom zou ik nog?'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!