Ali B Beeld © ANP

Derde aangifte tegen Ali B om seksueel grensoverschrijdend gedrag

25 april 2022 12:16

Er is een derde aangifte gedaan tegen Ali B (40) om seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt zijn advocaat Bart Swier naar aanleiding van het nieuws dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek instelt naar aanleiding van aangiften die zijn gedaan rondom 'The voice of Holland'.

Tegen de rapper en voormalig coach bij de RTL 4-talentenjacht werd eerder al twee keer aangifte gedaan waarvan een voor verkrachting. De derde aangifte gaat om aanranding. Verdere details geeft de advocaat niet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM start strafrechtelijk onderzoek naar aangiften The Voice

Ali B kwam afgelopen vrijdag nog in het nieuws omdat Ellen ten Damme in een aflevering van het NPO 2-programma De Geknipte Gast sprak over 'eenzelfde ervaring' als slachtoffers van wangedrag bij The voice of Holland. Ze noemde de rapper niet bij naam omdat ze dat 'niet sjiek' vond, maar het AD meldde dat haar verhaal over hem zou gaan.

Volgens het AD heeft Ellen een verklaring afgelegd bij de politie.

De rapper ontkende zaterdag dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens hem was er tussen hem en de zangeres sprake van een 'onschuldige flirt'. Ook andere beschuldigingen van wangedrag ontkent Ali B.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ali B binnenkort 'eindelijk' gehoord door zedenpolitie na Voice-rel

Het OM meldde maandag dat de nu in totaal vijf aangiften tegen vier personen rondom The voice of Holland zijn onderzocht en dat er is besloten een strafrechtelijk onderzoek in te stellen. Eerder werd al bekend dat twee vrouwen aangifte hadden gedaan tegen Ali B. De andere drie aangiften zijn tegen Marco Borsato, Jeroen Rietbergen en een regisseur van het programma. De advocaat van Marco Borsato laat weten niet op het nieuws over het strafrechtelijke onderzoek te willen reageren. De advocaat van Jeroen Rietbergen was maandagochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.

In december werd al aangifte gedaan tegen Marco Borsato. Hij zou een 22-jarige vrouw van 2014 tot 2019 hebben misbruikt. Deze aangifte wordt onderzocht door het OM in Noord-Holland en staat los van The Voice.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!