Alec Baldwin Beeld © ANP

Politie geeft beelden van fatale schietpartij op filmset Rust vrij

26 april 2022 02:27

De politie van het district Santa Fe in New Mexico heeft delen van het onderzoek naar de fatale schietpartij op de set van film 'Rust' vrijgegeven. Die bestaan onder meer uit beelden van Alec Baldwin (64) die eerder op de dag zijn wapen op de camera richt.

Volgens Variety zit Alec op de beelden op een kerkbankje dat bij de set hoort in zijn western-outfit. Hij haalt met zijn rechterhand het wapen uit zijn jas en richt het op de camera. Later doet hij dat nogmaals. Diezelfde dag richtte hij tijdens een repetitie een wapen op de camera waarbij een projectiel loskwam en cameravrouw Halyna Hutchins raakte. Zij overleed aan haar verwondingen.

Ook de eerste verklaring van regisseur Joel Souza, die lichtgewond raakte bij het ongeluk, is maandag openbaar geworden. Op videobeelden die zijn gemaakt op de Eerste Hulp verklaart de regisseur dat de wapenexpert op de set, Hannah Gutierrez-Reed, een acteur een wapen had gegeven met de mededeling dat dat 'clean' of 'cold' was, jargon voor een wapen dat alleen losse flodders bevat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin opgelucht na rapport dodelijk schietincident

Op beelden die de politie na de tragedie maakte is te zien dat Gutierrez-Reed enorm overstuur is en het over 'de ergste dag uit mijn leven' heeft. Ze vraagt of de politie haar mee kan nemen omdat ze haar gezicht nooit meer wil laten zien in de filmindustrie. Ze noemt zichzelf volgens TMZ in een van de opnames 'een fucking mislukkeling'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amy Schumer moest grap over Alec Baldwin schrappen bij Oscars

De aanklagers in het district lieten maandag weten dat het onderzoek naar de schietpartij nog altijd niet is afgerond. Het is nog wachten op een aantal rapporten totdat de beslissing wordt gemaakt of er iemand voor de tragedie wordt vervolgd, aldus een woordvoerder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!