Roxeanne, Rachel en André Hazes Beeld © ANP

Roxeanne Hazes getuigt niet om 'verdere afbreuk reputatie' Rachel te voorkomen

26 april 2022 10:16

Roxeanne Hazes (29) is niet komen opdagen bij de rechtszaak die haar moeder Rachel (52) heeft aangespannen. In een brief, die in de rechtbank werd voorgelezen, zegt de dochter dat haar moeder een 'absurde veronderstelling' van de feiten geeft.

"Als ik als getuige in deze zaak gehoord moet worden, dan zal dat betekenen dat ik mijn moeder in diskrediet breng"

Rachel Hazes kreeg in het najaar van 2016 een inzinking. Vervolgens kregen meerdere personen een volmacht om namens de weduwe van André Hazes te handelen binnen het productiebedrijf Melvin Produkties B.V. Volgens Rachel is er misbruik gemaakt van die positie en zijn er ten onrechte grote geldbedragen uitgegeven, daarom spant de vrouw een rechtszaak aan. Zo zou er een huurovereenkomst zijn gesloten die niet zou deugen, zou er een duur coachingstraject zijn opgestart en zouden uurtarieven flink zijn verhoogd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes roept dochter Roxeanne op als getuige in rechtszaak

Roxeanne was een van de personen die een volmacht heeft gekregen van Rachel. Ze zegt dat de belangen van haar moeder wel degelijk zijn gediend. 'De bedoeling daarvan is om aan te tonen dat de mede-gevolmachtigden misbruik gemaakt zouden hebben van hun volmacht. Dit is om vele redenen een absurde veronderstelling', schreef Roxeanne. Ze wil niet getuigen in de zaak die haar moeder heeft aangespannen. 'Als ik als getuige in deze zaak gehoord zou worden, zou dat betekenen dat ik mijn moeder in diskrediet breng, want datgene wat ik zal moeten getuigen zal alleen maar verdere afbreuk doen aan de reputatie van mijn moeder. Dat doe ik niet.'

Het horen van Roxeanne is nodig volgens Royce de Vries, de advocaat van Rachel. Ook wil de raadsman andere personen horen in het dossier, om zo aan te tonen dat hun daden onrechtmatig zijn geweest. "Mijn cliënt wil precies weten wat er in de periode is gebeurd. Ze heeft recht op antwoorden op de vragen hoe haar belangen zijn behartigd", zei De Vries dinsdagochtend in de Amsterdamse rechtbank. De gevolmachtigden betwisten dat zij misbruik hebben gemaakt van hun posities. “Je verwacht van een gevolmachtigde dat ze alles doen om de zaak te beschermen. Daar ga je eigenlijk vanuit", stelde Rachel voor de rechter.

Rachel heeft tijdens de zitting niet inhoudelijk gereageerd op de verklaring van haar dochter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes deelt flinke sneer uit aan ex-liefje Klaas Otto

De volledige brief van Roxeanne Hazes aan de rechtbank:

Edelachtbare,

Vandaag behandelt u een zaak waarin een moeder haar dochter voor de rechter haalt om als getuige gehoord te worden. De bedoeling daarvan is om aan te tonen dat de mede-gevolmachtigden misbruik gemaakt zouden hebben van hun volmacht. Dit is om vele redenen een absurde veronderstelling. Deze gevolmachtigden waren nu juist jarenlang de nauwst betrokkenen die mijn moeder met raad en daad ondersteund hebben, soms dag en nacht. 

Als ik als getuige in deze zaak gehoord zou worden, zou dat betekenen dat ik mijn moeder in diskrediet breng, want datgene wat ik zal moeten getuigen zal alleen maar verdere afbreuk doen aan de reputatie van mijn moeder. Dat doe ik niet.

Ik respecteer uw rechtbank, maar ik hoop dat u begrijpt waarom ik vandaag hier niet aanwezig ben bij deze bezwaarbehandeling. Ik ben zelf moeder en het is mijn primaire verantwoordelijkheid mijn eigen kind te beschermen.

Met vriendelijke groet,

Roxeanne Hazes

Rachel Hazes haalt hard uit naar dochter Roxeanne: 'Schaam je'

00:38

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!