Prinses Ariane, prinses Amalia en prinses Alexia Beeld © ANP

Dit zijn we te weten gekomen over Amalia, Alexia en Ariane

27 april 2022 13:24

Nu prinses Amalia (18), prinses Alexia (16) en prinses Ariane (15) sinds een aantal jaar oud genoeg zijn om mee te gaan op Koningsdag, komen we ieder jaar steeds meer te weten over de drie prinsessen. Ook dit jaar gaven ze alledrie antwoord op vragen van de pers.

"Ik weet het nog niet, het is erg spannend"

Amalia kreeg vooral vragen over het tussenjaar dat ze het afgelopen jaar heeft genomen. "Ik heb enorm veel leuke dingen gedaan", zei de kroonprinses op meerdere vragen over hetzelfde onderwerp. "Ik ben bezig geweest met dingen die enorm veel aan mij hebben toegevoegd, zowel leerzaam als creatief en leuk."

Uiteraard kreeg Amalia ook de vraag of ze al weet wat ze gaat studeren en waar ze dat gaat doen. "Ik heb me aangemeld voor een aantal studies in een aantal steden. Ik weet het nog niet, het is erg spannend", luidde haar antwoord.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Koningin Máxima heeft empty nest syndrome: 'Maar kan wel meer werken'

Alexia verblijft doorgaans in Wales, nu ze daar op een kostschool zit. Dat noemt de middelste van de drie prinsessen 'een heel bijzondere ervaring'. "Ik leer mensen van over de hele wereld kennen. Ik leer mezelf ook goed kennen", zegt ze tegen de pers. "Ik ben heel dankbaar dat mijn ouders me zo erg hebben gesteund en mijn eigen keuze hebben laten maken."

Ook Willem-Alexander ging naar dezelfde kostschool in Wales. "Ik hoor wel eens wat verhalen over hem", aldus een lachende Alexia. "Maar hij heeft me absoluut niet geforceerd om naar die school te gaan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Koning Willem-Alexander sneert naar Poetin op Koningsdag

Met Alexia al uit huis en Amalia naar alle waarschijnlijkheid ook, blijft prinses Ariane, de jongste van de drie, thuis achter met haar ouders. "Het was eigenlijk wel rustig", reageerde Ariane op de vraag hoe ze dat vond.

Toch is de jongste prinses blij dat het voltallige gezin 'momenten als deze' op Koningsdag samen kan vieren. En of haar oudere zussen aardig voor haar zijn? "Zeker!"

Amalia over tussenjaar: 'Leerzaam, creatief en leuk'

00:35

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!