Mino Raiola (r.) met voetballer Zlatan Ibrahimovic in 2018. Beeld © ANP

Voetbalmakelaar Raiola op Twitter: 'Ik ben niet dood'

28 april 2022 13:56

Berichten van Italiaanse media dat dat spelersmakelaar Mino Raiola zou zijn overleden, zijn volgens het bedrijf van Raiola niet waar. "Het is nepnieuws", zegt een medewerker aan de telefoon. "Mino leeft." Ook Raiola zelf laat op Twitter van zich horen.

Op zijn Twitteraccount schrijft de voetbalmakelaar: "Mijn gezondheidstoestand voor wie het zich afvraagt: boos dat ik voor de tweede keer in vier maanden ben doodverklaard. Blijkbaar kan ik weer tot leven komen."

De 54-jarige Raiola is al een tijdje ernstig ziek. Dokter Alberto Zangrillo van een ziekenhuis in Milaan bevestigt aan Italiaanse media dat de zaakwaarnemer vecht voor zijn leven.

Ook de NOS meldt op basis van een gesprek met goede bekende José Fortes Rodriguez dat Raiola er 'niet goed bij ligt', maar niet is overleden.

Haarlem

Raiola is zaakwaarnemer van beroemde voetballers als Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Erling Haaland. De voetbalmakelaar komt uit Italië, maar groeide op in Haarlem, waar zijn ouders een restaurant hadden.

Als spelersmakelaar en zaakwaarnemer van veel bekende voetballers, is Raiola een bekend figuur in de voetbalwereld. Hij was onder meer betrokken bij de transfer van Matthijs de Ligt naar de Italiaanse club Juventus. 

Invloedrijk

In een verkiezing van het tijdschrift Voetbal International werd Raiola in 2020 uitgeroepen tot de invloedrijkste Nederlander in de voetbalindustrie. In dat jaar verdiende hij volgens Forbes bijna 75 miljoen euro aan commissies.

Eerder dit jaar werd Raiola geopereerd in een ziekenhuis in Milaan. Waarom hij geopereerd werd, is niet bekend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!