Aladdin Beeld © ANP

Musical Aladdin grote winnaar bij uitreiking Musical Awards

28 april 2022 22:05

De musical 'Aladdin' is donderdag bij de uitreiking van de Musical Awards in Rotterdam Ahoy de meeste keren in de prijzen gevallen. De productie van Stage Entertainment won in zeven van de in totaal negentien categorieën, waaronder die van beste grote musical. Daarnaast kreeg 'Aladdin' ook nog de publieksprijs voor beste productie van het afgelopen jaar.

Stanley Burleson won voor de vierde keer in zijn carrière een Musical Award, dit keer die van beste mannelijke hoofdrol in een grote musical voor zijn rol als de Geest in Aladdin. Roberto de Groot kreeg de prijs voor beste mannelijke bijrol voor zijn vertolking van Jafar en Dave Rijnders won met zijn rol als Omar de award voor aanstormend talent. Aladdin won daarnaast de prijzen voor beste choreografie, beste muziek en beste vertaling (Erik van Muiswinkel).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vervolg op live-actionfilm Aladdin in de maak

Nyassa Alberta won met haar vertolking van Tina Turner in TINA de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. Willemijn Verkaik (Come From Away) mocht hetzelfde beeldje ophalen maar dan in de categorie voor kleine musicals en Sven Ratzke (The Rocky Horror Show) kreeg de award voor beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical. Dorien van Gent (Hij Gelooft In Mij) werd onderscheiden in de categorie beste vrouwelijke bijrol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gunay Uslu in gesprek met cast Aladdin over coronacrisis

The Rocky Horror Show kreeg de prijs voor beste kleine musical en 14 de Musical, over het leven van Johan Cruijff, won een award voor beste originele Nederlandse musical. Eerder werd al bekendgemaakt dat Pia Douwes de Oeuvre Musical Award zou krijgen.

De Musical Awards werden dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. De vakjury bestond uit Jon van Eerd, Hilde Scholten, Arno Gelder, Dianne Zuidema, Joy Kreiken, Maurice Luttikhuis, Michiel de Regt, Henriëtte Tol en Rennie Rijpma.