Paul Römer Beeld © ANP

Talpa-baas Paul Römer 'gaat Johan Derksen niet overhalen om te blijven’

29 april 2022 09:59

Paul Römer (59), de directeur radio en televisie van Talpa Network, denkt niet dat Johan Derksen (73) terugkomt op zijn besluit te stoppen met 'Vandaag Inside'. Dat stelde hij vrijdagochtend op NPO Radio 1. Hij gaf hier voor het eerst tekst en uitleg over de kaarsenrel, nadat Johan dinsdag op tv bekende een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars.

"Hij heeft het vaker gezegd en keerde dan wel terug, maar ik denk dat hij het nu wel meent"

Johan Derksen zou donderdagavond excuses maken in de uitzending. Maar in plaats daarvan zei hij dat hij wilde stoppen met het programma. "Ik denk niet dat hij nog over te halen is", aldus Paul Römer. "Hij heeft duidelijk laten weten waar we staan en wat zijn besluit is. Hij heeft het vaker gezegd en keerde dan wel terug, maar ik denk dat hij het nu wel meent."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bluestour Johan Derksen gaat door zónder gastheer Johan zelf

Paul wil en kan niet zeggen of dit ook het einde van het programma VI betekent. Presentator Wilfred Genee en vaste tafelgast René van der Gijp stelden donderdagavond ook te stoppen als Johan wegliep. "Daar wordt vanochtend over gesproken, ik ga niet op die zaken vooruitlopen." De Talpa-baas weerspreekt geruchten op juicekanalen dat de drie mannen donderdag door Talpa gedwongen zouden zijn excuses te maken: "We zijn dit in gezamenlijk overleg overeengekomen. Deze mannen laten zich niet dwingen."

Rob: 'Johan Derksen kan alleen hachje redden door op te stappen'

07:44
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Radio West zet Johan Derksen aan de kant

Het is nog niet duidelijk of het programma Vandaag Inside vrijdagavond te zien zal zijn. Dit hangt af van de gesprekken die de top van Talpa vrijdagochtend heeft met de drie presentatoren.