Özcan Akyol Beeld © ANP

Özcan Akyol verhuist studio naar Hilversum na bedreigingen

1 mei 2022 12:15

Programmamaker Özcan Akyol (38) wordt bedreigd. Daarom heeft hij op last van de politie de opnames van zijn radioprogramma 'Onze Man in Deventer' zaterdagnacht naar Hilversum verplaatst. Normaliter neemt hij het programma in zijn woonplaats Deventer op.

"Zij waren geschrokken en stapten naar de politie"

Aan het begin van zijn programma vertelt de programmamaker dat de 'ernstige bedreigingen' gericht zijn aan hem, zijn gezin en de mensen met wie hij samenwerkt. Daarom leek het hem 'verstandiger' de opname in Hilversum te maken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Özcan Akyol noemt Vandaag Inside 'onmisbaar' op Nederlandse tv

Aan de NOS vertelt Özcan dat de bedreigingen zijn binnengekomen bij het AD, waar hij een column heeft. "Zij waren geschrokken en stapten naar de politie", zegt de programmamaker. Özcan heeft meerdere malen met bedreigingen te maken gehad. Twee jaar geleden kreeg een man een taakstraf opgelegd nadat hij Özcan via Twitter met de dood had bedreigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Özcan Akyol herinnert volgers dat Sywert van Lienden geld niet heeft teruggestort

Een woordvoerder van de politie bevestigt aan het ANP dat er een aangifte ligt. De politie neemt de melding serieus en stelt een onderzoek in. Vanwege het onderzoek wordt terughoudend omgegaan met het verspreiden van informatie over de zaak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!