Akyol Beeld © ANP

Özcan Akyol moedeloos van toenemend aantal bedreigingen

2 mei 2022 17:34

Özcan Akyol (38) wordt niet alleen thuis beveiligd, maar ook wanneer hij naar 'iets aangekondigds' gaat. Dat vertelt de programmamaker maandag aan het 'ANP'. De presentator heeft te maken met 'ernstige bedreigingen' die zijn gericht aan zijn adres en dat van zijn gezin en de mensen met wie hij samenwerkt, zei hij eerder in zijn radioprogramma 'Onze man in Deventer'.

"Ik kan alles doen wat ik wil"

"Je ziet op foto's die zijn gemaakt hoe ik gister arriveerde bij een lezing in Baarn: ik loop tussen de beveiliging." Toch benadrukt de presentator dat de bedreigingen en beveiliging hem er niet van beletten zijn dagelijkse bezigheden uit te voeren. "Ik kan alles doen wat ik wil." Ook zijn werk gaat gewoon door, vertelt hij.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Özcan Akyol verhuist studio naar Hilversum na bedreigingen

Eus, zoals de presentator vaak genoemd wordt, heeft al meerdere malen met bedreigingen te maken gehad. Twee jaar geleden kreeg een man een taakstraf opgelegd nadat hij Eus via Twitter met de dood had bedreigd. De programmamaker wordt er 'moedeloos van', vertelt hij. "De politiek, het OM, niemand kan hier grip op krijgen. Op de een of andere manier lukt het niet om het een halt toe te roepen." De presentator had acht jaar geleden al last van bedreigingen en 'het neemt niet af, maar toe', stelt hij.

De programmamaker vertelde aan de NOS dat de bedreigingen ruim een week geleden zijn binnengekomen bij het AD, waar hij een column heeft. Mensen bij de krant 'waren geschrokken en stapten naar de politie', stelde Eus. Een woordvoerder van de politie bevestigde eerder aan het ANP dat er een aangifte ligt en dat een onderzoek werd ingesteld.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Özcan Akyol noemt Vandaag Inside 'onmisbaar' op Nederlandse tv

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!