Samantha Steenwijk en Yvonne Coldeweijer Beeld © ANP

Tweede rectificatie Yvonne Coldeweijer over Samantha Steenwijk staat online

3 mei 2022 09:05

Yvonne Coldeweijer (35) heeft een tweede rectificatie van de video die ze deelde over de 'illegale dieetpillen' van Samantha Steenwijk (36) geplaatst. De roddelvlogger nam maandagochtend al haar woorden terug in een bericht op Instagram, maar moest van de rechter de boodschap ook tonen in een filmpje van minimaal een minuut op haar YouTubekanaal Life of Yvonne. Dat heeft ze nu gedaan. De video moet minstens dertien dagen online blijven staan.

"De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft in een vonnis van 29 april 2022 geoordeeld dat ik die bewering niet waar heb kunnen maken"

'In de uitzending van Life of Yvonne van 15 maart 2022 op YouTube heb ik beweerd dat Samantha Steenwijk was afgeslankt door het gebruik van verboden en gevaarlijke afslankpillen en dat ze daarover zou hebben gelogen', staat onder meer in de boodschap op YouTube. 'De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft in een vonnis van 29 april 2022 geoordeeld dat ik die bewering niet waar heb kunnen maken, dat deze onrechtmatig is tegenover Samantha Steenwijk en heeft mij daarom bevolen deze rectificatie te plaatsen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yvonne Coldeweijer corrigeert nieuws over dieetpillen Samantha Steenwijk

Samantha had een kort geding aangespannen tegen de juicevlogger omdat zij in een video had beweerd dat de zangeres illegale dieetpillen had gebruikt om af te vallen. Ook stelde ze dat de zangeres daarover zou liegen. Dat Yvonne de video al offline had gehaald en op haar eigen manier had gerectificeerd was volgens Samantha en haar advocaat niet voldoende.

Rob Goossens: 'Yvonne genoot van aandacht tijdens kort geding'

05:04
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Samantha Steenwijk: Yvonne Coldeweijer is een grote clown

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!