Beeld © ANP

Johan Derksen blijft dagelijks te horen op radio RTV Drenthe

3 mei 2022 23:31

'RTV Drenthe' blijft het dagelijkse radioprogramma van Johan Derksen (73), 'Muziek voor Volwassenen', uitzenden. Dat is besloten na een gesprek met de radiomaker en voetbalanalist, zo meldt de omroep dinsdagavond. Vorige week raakte Derksen in opspraak nadat hij op televisie had verteld dat hij in de jaren 70 een bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd.

"Dat was geen gemakkelijke opgave"

Naast het gesprek met Johan zijn er gesprekken met 'diverse mensen binnen en buiten de regionale omroep' gevoerd. Uit die gesprekken is een afgewogen beslissing genomen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johan Derksen keert ondanks geruchten niet terug bij Vandaag Inside

"Dat was geen gemakkelijke opgave, omdat verstand en gevoel dwars door elkaar lopen. In zo'n situatie past het elk bedrijf, dus ook RTV Drenthe, om zoveel mogelijk zorgvuldigheid te betrachten", aldus de omroep. "En dat gebeurt door in gesprek te gaan, feiten en meningen te verzamelen, argumenten uit te wisselen en daarvan een inschatting en afweging te maken."

Johan, Wilfred Genee en René van der Gijp maakten vrijdag bekend te stoppen met hun programma Vandaag Inside. Het AD meldde dinsdag dat Johan wellicht nog terug zou keren, maar aan het ANP liet hij weten dat dat er zeker niet meer in zit.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johan Derksen praat binnenkort over inclusie in programma

Trio Vandaag Inside houdt de deur dicht: 'Het is gewoon klaar'

04:42

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!