Whoopi Goldberg woedend door mogelijke afschaffing abortus VS

4 mei 2022 01:24

Whoopi Goldberg (66) heeft in het Amerikaanse televisieprogramma 'The View', waarvan ze een van de presentatrices is, haar ongezouten mening gegeven over de mogelijke afschaffing van het recht op abortus in de Verenigde Staten. Nadat een ontwerpbesluit van het Hooggerechtshof om het recht op abortus af te schaffen uitlekte, was het hét gesprek van de dag in Amerika. Ook bij 'The View' werd er uitgebreid over gesproken.

"Dat is niet oké"

Whoopi benadrukte dat het hier gaat om een humanitaire, en geen religieuze, kwestie. De 66-jarige actrice pleegde op 14-jarige leeftijd abortus op zichzelf, omdat er toen nog geen veilige manier was om dat te doen. "De reden waarom er op een gegeven moment over abortus gesproken werd en er wetten voor kwamen, is omdat vrouwen in dit land altijd geleefd hebben met het idee dat abortus illegaal was. Dus wanneer een vrouw besloot dat de zwangerschap niet juist of goed was voor haar, nam ze het heft in eigen hand."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Academy-lid Whoopi Goldberg: 'Oscar-klap heeft gevolgen voor Will Smith'

Ze vervolgt: "Op een gegeven moment struikelde je over de vrouwen in publieke toiletten waar deze vrouwen zichzelf aborteerden, omdat er geen veilige en schone plek was waar het gedaan kon worden. De wet is ingesteld om juist te zorgen voor veiligheid en reinheid. Dat valt nu helemaal weg, mocht dit besluit werkelijkheid worden. Een beslissing tot een abortus is niet makkelijk, het is niet iets dat je zomaar doet. Het is afschuwelijk en als er dan nu mensen zijn die zeggen dat je in de hel belandt wanneer je abortus pleegt, dan kijk je niet naar humanitaire zaken. En dat is niet oké."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!