OpsporingNL Pim en Shirien Beeld © Shotbysud

RTL5 werkt samen met politie in nieuw opsporingsprogramma

10 mei 2022 05:01

RTL5 gaat de strijd aan met AVROTROS door met een concurrent van het programma 'Opsporing Verzocht' te komen. Het nieuwe RTL-programma krijgt de titel 'Opsporing NL', waarin politie en Openbaar Ministerie wekelijks aandacht gaan besteden aan actuele opsporingsonderzoeken. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

"Het is voor de politie heel waardevol dat mensen meehelpen in opsporingsonderzoeken"

Het programma heeft als doel om tips en informatie binnen te krijgen om zo verdachten op te sporen, misdrijven op te lossen, criminaliteit te voorkomen en Nederland veiliger te maken. De presentatie is in handen van Pim Sedee, die bijgestaan wordt door politiewoordvoerder Shirien Elsaid. Met behulp van bewakingsbeelden, reconstructies en politiewoordvoerders vanuit heel Nederland en interviews met slachtoffers schetsen zij de situatie en context waarbinnen een misdrijf heeft plaatsgevonden. Hierdoor onderscheidt Opsporing NL zich van Opsporing Verzocht, het thematisch verwante programma dat AVROTROS al tientallen jaren maakt. Dat laat een woordvoerder van RTL desgevraagd weten.

Sedee en Elsaid doen dit vanuit verschillende locaties in Nederland en roepen getuigen of kijkers op om de politie te helpen met hun informatie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Programma Opsporing Verzocht behandelt horlogeroof Lil Kleine

"Het is voor de politie heel waardevol dat mensen meehelpen in opsporingsonderzoeken", aldus woordvoerder Franki Klarenbeek. "Zij zijn onze extra ogen en oren, voorzien ons van tips en informatie en we weten uit ervaring dat mensen de politie ook graag helpen om zaken oplossen. Zo werken we samen aan een veilig Nederland. We hopen door deze nieuwe samenwerking met RTL ook met behulp van kijkers veel onderzoeken op te kunnen lossen." 

Het mediabedrijf heeft besloten tot het maken van het programma 'omdat het heel goed past bij het profileren van RTL5 als zender waarvan crime een van de belangrijke pijlers is'. Het is niet de bedoeling dat bekende 'crimefighters' van RTL, zoals John van den Heuvel of Kees van der Spek, ook in Opsporing NL te zien zullen zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opsporing Verzocht in nieuw jasje verhuist naar vroeger tijdstip

De eerste uitzending van Opsporing NL is op 30 mei. Het programma zal wekelijks op maandagavond te zien zijn op RT5.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!