Beeld © ANP

Vandaag Inside maandag weer te zien op tv, met Johan Derksen

11 mei 2022 13:09

Het SBS6-programma Vandaag Inside is vanaf maandag weer te zien op televisie. Naast Wilfred Genee en René van der Gijp keert ook Johan Derksen weer terug. Dat bevestigen bronnen aan RTL Nieuws. De voetbalanalist lag de afgelopen twee weken onder vuur nadat hij seksueel grensoverschrijdend gedrag had bekend.

De voetbalanalist zei op 26 april in de uitzending dat hij in de jaren 70 iets had gedaan bij een vrouw dat volgens hemzelf 'technisch gezien' door een officier van justitie als 'verkrachting' uitgelegd kan worden. Tafelgenoten René van der Gijp en Steven Brunswijk grapten in de uitzending met Derksen mee.

'Hartverwarmende reacties'

De drie presentatoren besloten na de commotie over de bekentenis te stoppen. Vandaag zegt Derksen tegen het AD dat hij toch terugkeert. "Ik ben bedolven onder mails, brieven, bloemen en sigaren. Het waren hartverwarmende reacties, mijn dank daarvoor. Om al die mensen een plezier te doen en alle tegenstanders de indruk te ontnemen dat ze gewonnen hebben, ben ik bereid weer aan te schuiven. En dat doe ik ook een beetje om Miss Arrogantie 2022, Sigrid Kaag, te pesten." 

In het AD vertelt Derksen verder dat hij en zijn medepresentatoren niet besloten op te stappen vanwege alle boze reacties, maar omdat ze geen 'rugdekking' kregen van Talpa. Dat zou nu wel het geval zijn.

'Goed gesprek gehad'

Talpa noemt het bericht overigens voorbarig. "We hebben afgelopen zondag een goed gesprek gehad met de mannen om in alle rust terug te kijken op de afgelopen weken en hetgeen gebeurd is",  laat een woordvoerder van Talpa weten. "Zodra er meer nieuws te melden is komen we hier vanuit SBS6 op terug."

Toch melden bronnen aan RTL Nieuws dat het programma met Johan Derksen toch echt terugkeert op televisie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen genomineerd voor Online Radio Award 2022

'Boze reacties'

De uitspraken van tafelgenoten in de uitzending leidden tot veel boze reacties. Onder anderen Mariëtte Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, sprak zich vernietigend uit over het fragment.

Onderzoek OM

Het Openbaar Ministerie (OM) liet op 28 april weten een onderzoek in te stellen na de uitlatingen van Derksen. Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen waarover in dat programma gesproken is.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!