Ali B en Jeroen Rietbergen Beeld © ANP

Ali B en Jeroen Rietbergen deze maand gehoord in Voice-zaak

11 mei 2022 15:45

Drie van de vier verdachten in het strafonderzoek rondom 'The voice of Holland' zullen deze maand nog gehoord worden. Dat melden bronnen rond het onderzoek, schrijft het 'AD'. De itemregisseur die beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag is komende maandag aan de beurt. Ook Ali B (40) en Jeroen Rietbergen (51) zullen in mei nog hun verhaal doen.

Inmiddels zijn er zes aangiftes gedaan tegen vier personen die te maken hebben met The Voice: Ali, Jeroen, de regisseur in kwestie, maar ook Marco Borsato.

In het online programma #BOOS bracht Tim Hofman begin dit jaar aan het licht dat er tal van gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag plaatsvonden bij de talentenjacht, die daarna direct werd stopgezet.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Zesde aangifte van oud-kandidate in The Voice-zaak

Het Openbaar Ministerie maakte 25 april bekend dat het een officieel strafonderzoek is gestart. De vier genoemde mannen zijn daarmee nu verdachten in de zaak en kunnen nu als zodanig gehoord worden. Tegen Ali B. liggen nu drie aangiftes: twee van verkrachting en een van aanranding, die laatste aangifte werd ook 25 april bekend. Eén van die zaken staat los van The Voice. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hoe zit het nou met de aangiftes rond The Voice-schandaal?

'Er komt een nieuwe aangifte in The Voice of Holland-rel'

00:40

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!