Prins William en zijn vrouw Kate (archiefbeeld) Beeld © Getty Images

Prins William en zijn vrouw breken in op alle radiostations

13 mei 2022 13:59

Prins William (39) en zijn vrouw Kate (40) hebben vrijdagochtend ingebroken op alle radiozenders in het Verenigd Koninkrijk. De Cambridges waren om 10.59 uur lokale tijd overal te horen met een korte boodschap om het belang van de zorg voor psychische gezondheid te benadrukken.

"We kunnen ons soms allemaal eenzaam voelen"

William en Kate wilden het in hun Mental Health Minute hebben over eenzaamheid. "We bevinden ons allemaal ergens anders", zei de prins. "Niet alleen fysiek, maar ook mentaal", vulde zijn vrouw aan. "En we kunnen ons soms allemaal eenzaam voelen", vervolgde William.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins William cancelt BAFTA last minute: 'Iedereen is erg teleurgesteld'

De fysieke afstand tijdens de coronapandemie heeft mensen volgens William herinnerd aan het belang van menselijk contact. De prins roept luisteraars op wat meer naar elkaar om te kijken. Dat kan volgens Kate met bijvoorbeeld een telefoontje of appje. "Of vraag ze om een kopje thee te drinken of samen een wandeling te maken", stelde William voor. Zulke gebaren maken 'een groot verschil en zorgen ervoor dat we ons minder eenzaam voelen', concludeerde Kate.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins William feliciteert winnaars BAFTA in videoboodschap

Prins William maakt zich niet alleen hard voor de mentale gezondheid, maar ook het fysieke aspect wordt niet vergeten. William wil de wereld fitter maken met zijn eigen wandelpodcast. Voor de Apple-serie 'Time to Walk' deelt de Britse kroonprins persoonlijke verhalen, afgewisseld met zijn favoriete muziek.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!