Beeld © ANP

Gevluchte schandaalkoning Juan Carlos keert terug naar Spanje

16 mei 2022 17:25

De gepensioneerde Spaanse koning Juan Carlos (84) keert voor het eerst in bijna twee jaar tijd terug naar Spanje, vanuit Dubai. Dat melden Spaanse media. Juan Carlos ontvluchtte in 2020 zijn geboorteland nadat hij in opspraak raakte over transacties met onder meer Saudi-Arabië.

Juan Carlos pleegde zondag een telefoontje met zijn zoon, koning Felipe, die ook in de Arabische Emiraten was. Wanneer Juan Carlos terugkeert in Spanje is nog niet duidelijk. Volgens het persbureau Europa Press is dat zaterdag al. Juan Carlos zou ook langs zijn zoon in het paleis van Zarzuela ten noordwesten van Madrid gaan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gevluchte schandaalkoning Juan Carlos wil niet terug naar Spanje

Van 1975 tot 2014 regeerde Juan Carlos over Spanje. Om gezondheidsredenen trad hij af, maar hij behield zijn titel als koning officieel wel. Hij vertrok in de zomer van 2020 onaangekondigd naar het buitenland en het duurde geruime tijd voor bekend werd dat hij in het Midden-Oosten was neergestreken. Hij bleek gast te zijn van zijn vriend Mohammed bin Zayed al-Nahyan, de kroonprins van Abu Dhabi en leider van de VAE. Diens vader, Khalifa bin Zayed al-Nahyan, is afgelopen week overleden. Dat was de reden dat Felipe de emiraten aandeed.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Makers Homeland maken serie over Spaanse koning Juan Carlos

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!