Dilan Yesilgöz Beeld © ANP

Minister Dilan Yesilgöz geraakt door docu De Blauwe Familie

24 mei 2022 17:11

De documentaire 'De Blauwe Familie' over uitsluiting, racisme en andere vormen van discriminatie bij de Nederlandse politie doet ook politiek stof opwaaien. Justitieminister Dilan Yesilgöz (44) zegt zeer geraakt te zijn door de onthullingen van klokkenluiders over de angst- en pestcultuur bij de politie. De Tweede Kamer wil in debat over de kwestie. De film van Maria Mok en Meral Uslu werd onlangs als 2Doc uitgezonden op de NPO.

"Het raakt me dat goede mensen zich niet meer thuis voelen bij de politie"

"Het raakt me dat goede mensen zich niet meer thuis voelen bij de politie. Dat is iets waar we allemaal wakker van horen te liggen", zegt Dilan in reactie op de documentaire van maandagavond. "Er is geen ruimte voor racisme en discriminatie bij onze politie", zegt zij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda Hakeboom filmt documentaire over songfestivalavontuur S10

De signalen dat het mis gaat bij de politie zijn er al langer, geeft Dilan toe. "Er wordt al heel veel aan gedaan door de politieorganisatie", zegt zij. Ze vond de reactie van de korpsleiding ook 'daadkrachtig'. De verhalen van politiemensen kan de leiding volgens haar gebruiken als 'bouwstenen om die verbeteringen in te zetten'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Justitieminister Dilan Yesilgöz hekelt uitspraken John de Mol

Ook de Kamer wil dat er snel meer gebeurt om de cultuur bij de politie te verbeteren. Daarom wil een ruime meerderheid van de partijen hierover binnenkort met de bewindsvrouw in debat.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!