Beeld © ANP

Soundos El Ahmadi: 'Niet meer welkom in film door zwangerschap, had ik mijn bek moeten houden?'

1 juni 2022 08:31

Soundos El Ahmadi (40) deelt woensdagochtend een schrijnend verhaal op haar Instagram-pagina. De actrice schrijft dat ze gevraagd was voor een kinderfilm, ja had gezegd, vervolgens vertelde dat ze zwanger was en dat de productiemaatschappij toen geen interesse meer in haar had.

"Ik ben er werkelijk kapot van"

'Ik ben er werkelijk kapot van. Had ik mijn bek moeten houden?' vraagt Soundos zich af in het bericht dat ze deelt. 'Ik wil ook actrices waarschuwen in deze industrie, dat als ze leven aan het maken zijn, ze dat vooral niet moeten vertellen', schrijft Soundos.

'Want dan is hun leven als actrice voorbij', vervolgt ze. 'Als mannen vertellen dat ze vader worden, worden ze gefeliciteerd en als wij vertellen dat we moeder worden, worden we gestraft.'

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Soundos El Ahmadi kampte met paniekaanvallen na overlijden vader

Toen Soundos verhaal ging halen bij de productiemaatschappij, kreeg ze naar eigen zeggen 'een bullshit verhaal' te horen. 'Dat het artistiek niet meer klopt', aldus de actrice. 'Ze kwamen zelfs met onzin dat ik niet bekend ben bij meiden tussen de 8 en 12 jaar. Say what? Juist die meiden beginnen te gillen en te trillen als ze mij zien omdat ze zo'n fan zijn van Meskina.'

De productiemaatschappij heeft 'het hart van Soundos gebroken'. 'Tijdens een fase in mijn leven die prachtig en positief zou moeten zijn. (...) Tijd voor verandering in deze filmwereld!' Soundos heeft al een dochtertje genaamd Aliyah.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Soundos omarmt lichaam: 'Hou ook van mijn striae en putjes'

Het productiehuis waar het om gaat, The Media Brothers, heeft inmiddels gereageerd op de commotie die is ontstaan. Zo zou 'ten onrechte' de indruk zijn gewekt dat Soundos een rol zou hebben gekregen in de film. "Het klopt dat Soundos gepolst is voor de rol van een jeugdtrainster. Samen met een aantal andere actrices. Maar deze castings moeten überhaupt nog plaatsvinden. Voorlopig hebben we er allereerst om artistieke redenen de voorkeur aan gegeven om andere actrices uit te nodigen voor een auditie voor deze rol", aldus de filmmaatschappij. 

Ook zou de draaiperiode voor de film mogelijk plaatsvinden als Soundos hoogzwanger is. "De (in ons script beschreven) fysiek zware rol als jeugd-voetbaltrainster zou dan zowel voor haarzelf, haar baby als voor de filmproductie risicovol zijn. We volgen hiermee ook het arbo-advies van de Rijksoverheid op op het gebied van fysieke belasting en zwangerschap."

The Media Brothers laat weten zo snel mogelijk met Soundos in gesprek te zaan. "We vinden het bijzonder vervelend dat ze zich gekwetst voelt in een periode waarin blijdschap de boventoon zou moeten voeren."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!