Tim Hofman Beeld © ANP

Tim Hofman deed onderzoek naar banden Defensie en koningshuis: 'Koninklijke familie wordt voorgetrokken'

1 juni 2022 12:11

Tim Hofman (33) en zijn programma 'BOOS' komen donderdag met een uitzending over hoe Defensie haar eigen regels zou buigen om de koninklijke familie tegemoet te komen. De afgelopen maanden hebben 'BOOS' en 'Vrij Nederland' gezamenlijk onderzoek gedaan naar de nauwe banden tussen het ministerie van Defensie en de koninklijke familie, schrijft omroep BNNVARA in een persbericht.

"Defensie is bereid de regels te buigen voor de familie én trekt leden voor"

Uit dat onderzoek blijkt dat leden van de koninklijke familie al generaties lang lijken te worden voorgetrokken door de krijgsmacht. Er worden eretitels verstrekt en opleidingseisen aangepast, en er wordt tegen besluitvorming van bovengestelde officieren ingegaan, aldus de omroep.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) meldt dat er een 'lange historische band is tussen de koninklijke familie en defensie'. Dat zegt een woordvoerder in reactie op de aankondiging van de uitzending van het BNNVARA-programma BOOS. Hieruit zou blijken dat het ministerie van Defensie al lange tijd de eigen regels overtreedt om de koninklijke familie tegemoet te komen.

"De band gaat al eeuwen terug", reageert de RVD. "Vroeger waren leden van de koninklijke familie zelfs legeraanvoerder. Die band is heel belangrijk voor de koninklijke familie."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tim Hofman gaat met BOOS het theater in

In de uitzending worden de rollen van Pieter van Vollenhoven, zijn zoon Pieter-Christiaan van Oranje en zijn neef Lucas van Lippe-Biesterfeld behandeld. Laatstgenoemde ging na het behalen van zijn vwo-diploma in 2020 direct aan de slag bij de Koninklijke Militaire Academie, waar hij na elf maanden, waar het normaal anderhalf tot vier jaar duurt, werd bevorderd tot officier en kort daarna op missie ging naar Irak.

De uitzending van BOOS over Defensie is op donderdag 2 juni vanaf 16:00 uur te zien op het YouTube-kanaal van het online programma.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tim Hofman vereerd om nominatie voor Nipkowschijf

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!