Festival Beeld © ANP

Festivals Oerol en Best Kept Secret geen last van personeelstekorten

7 juni 2022 14:02

Festivals Oerol en Best Kept Secret kampen in tegenstelling tot veel andere festivals, zoals Lowlands, Pinkpop en Down The Rabbit Hole, niet met personeelstekorten. Beide evenementen verwachten dus ook niet dat bezoekers verschil zullen merken in vergelijking met de vorige fysieke editie, die voor beide festivals alweer in 2019 was.

"We hebben elk jaar veel vacatures, want we werken met een groot tijdelijk team"

Siart Smit, festivaldirecteur van Oerol, vertelt aan het ANP dat zijn evenement 'zelf alle functies gevuld heeft gekregen'. Daar heeft Siart wel harder voor moeten werken 'dan normaal'. "We hebben elk jaar veel vacatures, want we werken met een groot tijdelijk team. Met een beetje kunst- en vliegwerk is dat allemaal gelukt. Het is fijn om te zien dat veel mensen graag bij Oerol werken", aldus Siart. Wel merkt hij dat partners en leveranciers van het festival kampen met personeelstekorten. "Vooral qua transport is er het een en ander gebeurd. Dat materiaal bijvoorbeeld later aankomt, omdat er geen chauffeur is." Volgens Siart vraagt dat om enige creativiteit van alle partijen. "En dat lukt, maar flexibiliteit is nodig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Festivals en concerten hebben geleden onder corona'

In maart had Maurits Westerik, festivaldirecteur van Best Kept Secret in Hilvarenbeek, nog 'gezonde spanning' door de personeelstekorten in de festivalindustrie. "Ons team is in eerste instantie ook gehalveerd", zei hij destijds tegen het Brabants Dagblad. "Inmiddels zijn we verder in aanloop naar het festival en kunnen we bevestigen dat alle zaken goed verlopen, we kampen niet met een personeelstekort en verwachten dus ook niet dat bezoekers een merkbaar verschil waarnemen", laat een woordvoerder van het festival aan het ANP weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veel Nederlandse acts aanwezig op Pinkpop 2022

De festivalbranche kampt met flinke personeelstekorten. Grote festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole hebben aangegeven moeite te hebben met het vinden van voldoende personeel. Een deel van de medewerkers heeft de branche de afgelopen twee jaar verlaten en is niet meer teruggekomen. De festivals spreken van 'een grote uitdaging'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queens of the Stone Age vervangen door Volbeat op Pinkpop

Zowel Oerol als Best Kept Secret begint op vrijdag 10 juni. Beide festivals konden de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Op Best Kept Secret treden artiesten als Nick Cave & The Bad Seeds, The Strokes, Froukje, Holly Humberstone en Genesis Owusu op. Op het tiendaagse festival Oerol zijn onder anderen Simone Weimans, Joost Prinsen, Noraly Beyer en Ron Fresen te gast voor Opium, dat presentator Cornald Maas opnieuw presenteert.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!