Van onze partner Nierstichting Beeld © William Rutten

Nierziekte houdt Sepp niet tegen om profvoetballer te worden

19 juni 2022 11:54

RTL Boulevard en de Nierstichting komen samen in actie om kinderen met nierproblemen te helpen. Want opgroeien met een nierziekte is ongelofelijk zwaar. Bovendien is nierschade onomkeerbaar. De 11-jarige Sepp moet door zijn nierziekte meer dan dertig pillen per dag slikken. “Als hij dat niet zou doen, overleeft hij het niet”, vertelt zijn vader.

Sepp is geboren met een nierziekte en heeft van jongs af aan veel zorg nodig. “Mensen van buitenaf weten niet hoe het is om je kind iedere dag medicijnen te geven”, legt zijn vader uit. In totaal slikt Sepp 30 pillen per dag. “Het begint bij het ontbijt en eindigt als hij naar bed gaat. We kunnen het niet een keertje overslaan. Dat is best confronterend.”

De passie van Sepp is voetbal, maar door zijn nierziekte raakt hij sneller vermoeid. “Ik vind het stom dat ik minder energie heb dan mijn vriendjes”, vertelt hij. “Ik wil ook blijven meedoen. Nu moet ik altijd eerder naar huis, omdat ik moe ben.”

Om Sepp een hart onder de riem te steken, is een ontmoeting met voetballer en YouTuber Rarko geregeld. Rarko heeft diep respect voor Sepp. “Hij gelooft altijd in zichzelf en blijft positief in het leven staan. Je ziet niet aan hem dat hij een nierziekte heeft. Hij geeft niet op. Daarom is hij een Jonge Held.”

‘Gewoon doorzetten’ is wat Sepp gaat doen, om zijn droom om proefvoetballer te worden uit te laten komen. “Ik ga er gewoon voor.” Daar is zijn vader hartstikke trots op. “Hij laat zich niet leiden door zijn nierziekte. Hij jaagt zijn dromen achterna.”

Het verhaal van Sepp zie je in onderstaande video.

Nierziekte houdt Sepp niet tegen om profvoetballer te worden

05:20

In Nederland loopt één op de twintig kinderen kans op nierschade. RTL Boulevard komt, samen met onder meer Jamai, in actie voor de Nierstichting om deze Jonge Helden te helpen. Want opgroeien met een nierziekte vraagt ongelooflijk veel van kinderen. En nierschade is onomkeerbaar. De Nierstichting investeert in baanbrekend onderzoek om nierziekten te kunnen genezen. Wil jij deze actie steunen? Sms HELD naar 7171. Of doneer via nierstichting.nl.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!