Verdachten Kamil E. (links) en Delano G. afgelopen maand in de rechtbank. Beeld © ANP

Verdachte in zaak Peter R. toont medeleven: 'Ik wens jullie sterkte'

15 juni 2022 18:07

Kamil E. (35) heeft als laatste het woord genomen tijdens het proces over de moord op Peter R. de Vries. Hij zei wederom onschuldig te zijn. Ook Delano G. (22) nam, voor het eerst dit proces, het woord.

"Ik heb geen bloed aan mijn handen"

Delano G. zei: “Ik heb ervoor gekozen toch wat te zeggen, wetende dat alles toch wordt ontkracht of als ongeloofwaardig wordt gezien. Ik wil mijn medeleven tonen aan de nabestaanden, ik leef met u mee en wens u oprecht alle sterkte toe.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaat vermeende schutter Peter R. de Vries.: 'Geen eerlijk proces'

Daarna was het woord aan Kamil E.: “Als ik had geweten met welk doel ik mensen naar Amsterdam had gereden, had ik dat niet gedaan. Het feit dat Royce en Kelly hun vader hebben verloren, en zijn partner Tahmina, maar ik heb niks met maken met de dood van Peter R. de Vries. Ik zal nooit iemand doden. Misschien heb ik een kleine fout gemaakt door in een gestolen auto te rijden en een paar seconden een wapen te hebben vastgehouden maar dat was niet uit eigen wil. Iemand droeg ons dat op. Tot slot wil ik graag iets zeggen tegen de officieren van justitie. Ik ben in shock ten aanzien van de eis van levenslang, aangezien ik niemand heb doodgemaakt. Levenslang is een straf voor mensen die een of meerdere mensen hebben doodgemaakt. Ik heb niks op mijn geweten, heb geen bloed aan mijn handen, ben geen moordenaar. Ik heb een gezin en wil graag naar hen terug. Ik snap niet hoe het kan dat het Openbaar Ministerie zo’n strafeis uitspreekt, zonder bewijs, of zonder te weten wat er in mijn hoofd is omgegaan. Dit is wat ik graag wilde zeggen. Ik beken niet hetgeen mij ten laste is gelegd en vraag vrijspraak.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Levenslang geëist tegen verdachten van moord op Peter R. de Vries

Met het laatste woord is de inhoudelijke behandeling van het proces afgelopen. De rechtbank doet op 14 juli uitspraak en de verdachten zijn daarbij verplicht aanwezig.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!