Beeld © REX by Shutterstock

Regisseur Paul Haggis (69) in Italië opgepakt voor misbruik jonge vrouw

20 juni 2022 05:52

Oscarwinnaar Paul Haggis is in Italië gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik en mishandeling. De regisseur en scenarioschrijver zou een jonge vrouw twee dagen lang hebben gedwongen tot seks met hem.

Volgens de website Variety staat in het politierapport dat de Canadese regisseur de vrouw vrijdagochtend afzette op het vliegveld van Brindisi. Volgens medewerkers liet de vrouw verward gedrag zien: ze was 'fysiek en emotioneel in een zorgelijke toestand'.

De medewerkers hielpen haar en schakelden de politie in. Ze werd naar een ziekenhuis gebracht. Vervolgens deed zij aangifte.

De Italiaanse persbureaus ANSA en AGI melden dat het Openbaar Ministerie in Brindisi Haggis 'nadrukkelijk verdenkt van aanranding met verzwarende omstandigheden en ernstig lichamelijk letsel'. Over de identiteit van de vrouw is verder niets bekendgemaakt, behalve dat zij niet uit Italië komt.

Masterclasses

De 69-jarige Haggis, die onder meer de film Crash (2004) schreef en regisseerde, was in Italië om een masterclasses te geven op het nieuwe culturele festival Allora Fest, dat morgen begint. De directie van dat evenement heeft geschokt gereageerd op de arrestatie van de filmmaker en geeft in een statement aan dat Haggis niet langer onderdeel is van het festivalprogramma.

De advocaat van Haggis laat aan Variety weten dat de filmmaker 'geheel onschuldig' is en meewerkt aan het onderzoek van de autoriteiten 'zodat de waarheid snel boven water komt'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!