Gunay Uslu en Mariëtte Hamer Beeld © ANP

Hamer en Uslu blikken tevreden terug op gesprek met mediasector

23 juni 2022 15:01

Gunay Uslu (49) en Mariëtte Hamer (64) zijn donderdag in gesprek gegaan met vertegenwoordigers van de mediawereld over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zowel de staatssecretaris van Media en Cultuur als de regeringscommissaris grensoverschrijdend gedrag kijkt na afloop terug op een 'open gesprek'.

"We hebben het gehad over wat er is geleerd de afgelopen tijd, wat er is gedaan en wat er nog gedaan kan worden"

"Het was een heel goed gesprek", zei Gunay na afloop. "We hebben het gehad over wat er is geleerd de afgelopen tijd, wat er is gedaan en wat er nog gedaan kan worden, maar ook over wat er niet zo goed werkt en hoe je dingen het best kunt organiseren." De staatssecretaris ziet ook dat er al veel wordt samengewerkt tussen de verschillende partijen in de sector, maar 'realiseert zich ook dat je nog aan het begin bent en er nog veel moet gebeuren'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen ten Damme slachtoffer seksueel grensoverschrijdend gedrag

Het was de tweede keer sinds half maart dat Gunay met producenten, zenders, omroepen en deskundigen om tafel ging over het onderwerp seksueel grensoverschrijdend gedrag. Voor de in april aangestelde regeringscommissaris grensoverschrijdend gedrag Mariëtte was het de eerste keer. Ook zij kijkt terug op een 'open gesprek', zegt ze. "Kenmerk daarvan is dat het af toe schuurt, maar dat je het ook regelmatig flink met elkaar eens bent."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Seksueel grensoverschrijdend gedrag neemt toe door dating-apps

Volgens Mariëtte zet de mediasector al stappen in de goede richting. "Ze zijn met elkaar als sector in gesprek over gezamenlijke gedragsregels waar ze zich aan moeten houden. Wat ik heb begrepen is dat ze dat al eerder dan na de zomer aan papier willen toevertrouwen." De regeringscommissaris gaat zelf na de zomer weer met Gunay en de sector in gesprek. "Dan heb ik ook meer meer ervaringen en zij ook. Ik denk dat we nog wel een poosje met elkaar in gesprek blijven", besluit ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Derde aangifte tegen Ali B om seksueel grensoverschrijdend gedrag

'Appgroep opgericht met 40 vermeende slachtoffers grensoverschrijdend gedrag TVOH'

16:15

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!